Budi dio naše mreže

"Pod svetom misom u lijepom parku našeg novicijata, u lurdskoj špilji jako svečano smo proslavili blagdan Marije Pomoćnice. Za našu župu to slavlje bilo je posebno jer su se na njemu krstila sedmorica đaka iz naše zanatske škole te jedna djevojka koja je prešla u Katoličku Crkvu", piše za Hrvatsku katoličku mrežu član Hrvatske salezijanske provincije i misionar u Ruandi don Danko Litrić.

/ lm

Kao i u cijelom svijetu, 24. svibnja slavili smo Mariju pomoćnicu u Ruandi. Taj dan bio je jako poseban u našoj župi Rango. Pod svetom misom u lijepom parku našeg novicijata, u lurdskoj špilji jako svečano proslavili smo blagdan Marije Pomoćnice. Tu su bili đaci naše zanatske škole, novaci koji su pjevali sa zborom naše škole, salezijanski suradnici, članovi ADME (društvo Marije Pomoćnice) i mnogi vjernici naše župe.

Za našu župu to slavlje bilo je posebno jer su se na njemu krstila sedmorica đaka iz naše zanatske škole te jedna djevojka koja je prešla u Katoličku Crkvu. Zajedno s njima i drugi vjernici pripremali su se za Prvu Pričest i Krizmu. Svi su oni kroz dvije godine redovito poslije nastave te subotom i nedjeljom, pohađali vjeronauk da upoznaju Isusa Krista i Evanđelje. Nakon što su svladali ispit u znanju vjeronauka i molitve, te pokazali u praksi da žive kršćansku vjeru mogli su se krstiti, primiti Svetu Pričest i sakrament Potvrde. To je uz pratnju nas dvojice svećenika vodio naš župnik.

Ja sam uživao i svi mi salezijanci naše zajednice, jer to je uspjeh naše škole – nije samo strukovno znanje važno, nego još više je važno da budu dobri ljudi i dobri kršćani. To je put prema vječnoj sreći što nam je darovao i osigurao po svom Sinu Isusu naš Nebeski Otac.

To se isto dogodilo na blagdan Marije Pomoćnice i u našoj strukovnoj školi Don Bosco Muhazi, koju sam započeo 1998, a koju nastavljaju voditi moja subraća iz Kigalija uz pomoć sestara Prijateljica siromaha. Tamo je kršteno i krizmano dvadeset i jedan učenik.

Neka ih Marija Pomoćnica – Majka Isusova i naša – vodi u njihovu životu!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja