Budi dio naše mreže

U Župi Uzvišenja Svetog Križa u Lukarišću na području Dugog Sela trodnevnicom će se obilježiti blagdan svetog Josipa, kojemu je posvećena kapela u mjestu Ostrna.

/ mp

 „U nedjelju, 19. ožujka, kalendarski se spominjemo svetog  Josipa no zbog korizmene nedjelje liturgijski se slavlje prenosi na ponedjeljak, 20. ožujka.  Proslava ove svetkovine pripremat će se tijekom tri dana u Kapeli svetog Josipa u Ostrni. To će ujedno biti i župna korizmena duhovna obnova pa pozivam župljane da se uključe“, istaknuo je vlč. Tomislav Kralj, župnik Župe Uzvišenja svetog Križa. 

Trodnevnica započinje u petak, 17. ožujka u 18:15 molitvom krunice svetog Josipa koju predvodi Marijina Legija. Nakon mise, molit će se pobožnost Križnoga puta na putu od kapele prema križu u Maloj Ostrni. 

U subotu, 18. ožujka, prije mise od 18:15, predviđeno je euharistijsko klanjanje za blagoslov u obitelji, a u nedjelju od 18:15 krunica Blažene Djevice Marije koju će predvoditi Marijina Legija.

Trodnevnicu će predvoditi svećenici Dugoselskog dekanata: vlč. Filip Pavlović iz Župe bl. Augustina Kažotića iz Lupoglava, vlč. Ivan Valentić iz Župe sv. Martina Biskupa Dugo Selo i vlč. Marinko Golek iz Župe sv. Brcka u Brckovljanima. 

Na svetkovinu sv. Josipa, u ponedjeljak 20. ožujka, slavit će se svete mise u 11 i u 19 sati u Ostrni u njemu posvećenoj kapeli. Misu u 11 sati predslavit će fra Filip Đurđević OFM, a u 19 sati vlč. Višeslav Foretić. 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja