Budi dio naše mreže

Tandem biciklom do Međugorja: "Ne silom niti snagom, već Duhom Njegovim"

Dario i Antonio u srijedu tandem biciklom kreću na put dug gotovo 1 100 km od Osijeka do Međugorja. Antonio će na biciklu biti onaj koji vidi, a Dario onaj koji vjeruje. Kako je Dario potpuno slijep, vozit će tandem bicikl s duplom ramom namijenjen slijepim osobama. Idu s minimalno novaca i bez dogovorenih prenoćišta što njihovu avanturu čini još neobičnijom.

/ Hana Kilijan

Tridesetosmogodišnji Dario Bezik i dvadesetčetverogodišnji Antonio Čiš upoznali su se prije godinu i pol dana. Dario je suprug i otac dvoje djece. Voditelj je agencije za vjerska putovanja i jedina je slijepa osoba u u jugoistočnoj Europi koja ima licencu za turističkog vodiča.

“Ideja je došla na festivalu mladih u Međugorju prošle godine. Došao sam s nekom svojom borbom i u srcu osjetio Gospin poziv. Ideja da dođem biciklom u Međugorje isprva mi se učinila neobičnom. Ipak, predložio sam ideju Antoniju i krenuli smo u realizaciju”, rekao je Dario.

Ako imaš živu vjeru koja gledam srcem, a ne očima, onda uistinu možeš pomicati brda. Nekada zahvaljujem Bogu što sam slijep jer mi to omogućuje da gledam u dubinu, a ne površinu.

Antonio se odnedavno amaterski bavi biciklizmom.

“Novi sam zaljubljenik u biciklizam, a kada sam shvatio da tako mogu svjedočiti Isusa onda mi se biciklizam još više svidio”, rekao je Antonio.

“Na zadnjem Mladifestu u Međugorju Dario mi je predložio tu ideju. Odmah sam pristao, zašto ne bih? Sve smo prepustili dragom Bogu i Gospi, ne opterećujemo se. Uzbuđeni smo i svi nas podržavaju”, istaknuo je Antonio.

Dario Bezik i Antoni Čiš / Foto: Facebook

“Kada smo donijeli odluku, nismo još imali ni bicikl. Tandem bicikl jako je skup. Kroz mjesec dana javili su nam se ljudi koji su htjeli pomoći. Sve je nevjerojatno brzo sjelo na svoje mjesto”, istaknuli su.

Uistinu je čudesno kako nas je Gospodin spojio. Prepusti Gospodinu putove svoje, u Njega se uzdaj i On će sve voditi.

Želja im je obići četiri najveća marijanska svetišta u Hrvatskoj: Aljmaš, Mariju Bistricu, Trsat i Sinj. Ipak, nisu opterećeni planom puta.

“Jedino što sigurno znamo je da ćemo doći u Međugorje. Postoji volja i želja, ali sve prepuštamo Gospodinu. Ne silom niti snagom, već Duhom Njegovim”, istaknuli su Dario i Antonio.

Obojica imaju svoje osobne nakane, ali naglašavaju: “Vozimo za svećenička zvanja i našu domovinu”.

“Ako imaš živu vjeru koja gledam srcem, a ne očima, onda uistinu možeš pomicati brda. Nekada zahvaljujem Bogu što sam slijep jer mi to omogućuje da gledam u dubinu, a ne površinu”, istaknuo je Dario, a Antonio nadodao: “Uistinu je čudesno kako nas je Gospodin spojio. Prepusti Gospodinu putove svoje, u Njega se uzdaj i On će sve voditi”.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja