Budi dio naše mreže

Mnogo je toga, dakle, u jasnoj opreci s kršćanskom vjerom jer je i sam svijet bioenergije često povezan sa stvarnostima "new agea" koje nisu kršćanske ni po čemu, a kada tvrde da mogu "podvrgnuti okultne sile da bi nekoga ozdravili", u jasnom su proturječju s katoličkom vjerom, što možete pročitati u Katekizmu Katoličke Crkve, brojevi 215 i dalje.

/ lm

Bioenergija je pseudoznanstvena iscjeliteljska tehnika, tvrdi njezin dobar poznavatelj svećenik franjevac dr. Josip Blažević, koja se temelji na okultnoj anatomiji duha. A dr. fra Blažević čijim smo se znanjima više puta koristili odgovarajući na ovakva i slična pitanja, svoju tvrdnju temelji na proučavanju literature poznatih bioenergetičara jednako kao i na svjedočanstvima osoba koje su prošle njihove tretmane, donosi Glas Koncila.

“Ako se izuzme utjecaj placebo-efekta, izražavamo najdublju sumnju i u bilo kakvu učinkovitost bioenergetičarskih postupaka”, kaže, i potpuno je u pravu jer takve se “terapije” temelje na razmišljanju da treba odbaciti tradicionalnu medicinu jer ona vodi brigu samo o jednom aspektu bolesnika, onom fizičkom, a duhovnu zanemaruje. Zato smo i pisali da je doista potrebno dobro prosuditi sadržaje, izvore, kriterije primjene, znanstvenu vjerodostojnost, duhovno-vjersku dimenziju i eventualni okultistički sadržaj takve terapije.

“Na primjer, zabrinjavajućim bi svakako trebalo smatrati tvrdnje da ‘bioenergičar’ posjeduje ‘moći’, da mu je moguće ‘biti učinkovit na daljinu’ (npr. nazovete osobu u TV-studiju, a ona vam uz pomoć viska odredi ‘zdravstveni karton’ i metode liječenja!?), ili pak da ima ‘univerzalnu učinkovitost’ kojom utječe na energije”, te bi sva stajališta “bioenergetičara” trebalo usporediti s kršćanskim stajalištima o zdravlju i ozdravljenju te o spasenju koji su Božje djelo nad čovjekom, a ne čovjekovo djelo preko “božanskih energija” koje su u njemu.

Mnogo je toga, dakle, u jasnoj opreci s kršćanskom vjerom jer je i sam “svijet bioenergije” često povezan sa stvarnostima “new agea” koje nisu kršćanske ni po čemu, a kada tvrde da mogu “podvrgnuti okultne sile da bi nekoga ozdravili”, u jasnom su proturječju s katoličkom vjerom, što možete pročitati u Katekizmu Katoličke Crkve, brojevi 215 i dalje.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja