Budi dio naše mreže

Ključna riječ: katekizam-katolicke-crkve

NOVA INICIJATIVA Pročitajte Katekizam Katoličke Crkve u 365 dana!

Projekt "Muževni budite" pokrenuo je još jednu inicijativu kojoj je cilj izgradnja katoličkih muškaraca naziva "Katekizam Katoličke Crkve u 365 dana". Ova inicijativa potiče na svakodnevno čitanje knjige koja je temelj razumijevanja onoga što kao katolici vjerujemo, ali i omogućava razmatranje tema koje se iz dana u dan vežu jedna uz drugu.

Ovo je 9 simbola Duha Svetoga u Katoličkoj Crkvi

Katolička crkva navodi devet simbola Duha Svetoga koji se najčešće koriste kako bi nam pomogli razumjeti veliko otajstvo treće osobe Presvetog Trojstva. Saznajte koji su to u nastavku.

Crkva je još uvijek mistično tijelo Kristovo

Nažalost, danas je uobičajeno čuti katolike kako kritiziraju Katoličku Crkvu, a da ne shvaćaju što Crkva zapravo jest. Crkva nije institucija poput neprofitne organizacije. Crkva je mistično tijelo Kristovo.

Razlika između teških (smrtnih) i lakih grijeha

Grijeh povlači sa sobom grijeh; ponavljanjem istih čina rađa se mana. Iz nje proizlaze izopačena nagnuća koja zasljepljuju savjest i iskrivljuju konkretne sudove o dobru i zlu.

Smiju li katolici ići kod bioenergetičara?

Mnogo je toga, dakle, u jasnoj opreci s kršćanskom vjerom jer je i sam svijet bioenergije često povezan sa stvarnostima "new agea" koje nisu kršćanske ni po čemu, a kada tvrde da mogu "podvrgnuti okultne sile da bi nekoga ozdravili", u jasnom su proturječju s katoličkom vjerom, što možete pročitati u Katekizmu Katoličke Crkve, brojevi 215 i dalje.

Otkrijte tajnu sakramenta krštenja!

Uz nadolazeću svetkovinu Krštenja Gospodinova, prisjetimo se što o tom prasakramentu kaže Katekizam Katoličke Crkve, u brojevima od 1212 do 1284. Krštenjem postajemo djeca Božja, ali mijenja li ta spoznaja išta u našim životima?!

Uz blagdan Svete Obitelji, saznajte što o našim 'običnim' obiteljima piše u Katekizmu

U brojevima 2201 do 2231 Katekizam Katoličke Crkve tumači narav, poslanje, društvenu ulogu obitelji i obaveze roditelja i djece. Uistinu su zanimljivi i čitanja vrijedni svi spomenuti brojevi, ali u tekstu koji slijedi izdvojili smo neke značajnije brojeve koji nam, uoči Nove godine, mogu poslužiti i kao svojevrsni ispit savjesti...

Što ispovijedamo kad kažemo "Vjerujem u... općinstvo svetih"?

Svetkovina je Svih svetih, kada slavimo sve proglašene i neproglašene svece koji su svojim životom proslavili Boga. Katekizam Katoličke Crkve u brojevima od 946 do 962 tumači članak Apostolskog vjerovanja o otajstvu općinstva svetih, jasno poučavajući sve vjernike i o toj životno važnoj temi.

Pogled Crkve na rodnu ideologiju

Ogroman problem u zapadnom svijetu trenutno se odnosi na pitanje roda. Sve je više u modi reći da, iako vaše tijelo pokazuje da ste muškarac ili žena, prije je vaše unutarnje iskustvo ono koje uistinu određuje jeste li muškarac ili žena. Iako u Katekizmu Katoličke crkve nema ničeg specifičnog za ovo pitanje, sažetak različitih dokumenata i teološke refleksije mogu nam dati uvid u to kako bi vjernik trebao reagirati kada se suoči s ovim sve prevladavajućim stajalištem.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja