Budi dio naše mreže

Tijekom svečanog misnog slavlja s. Danijela Anić, Klanjateljica Krvi Kristove proslavila je u nedjelju, 20. kolovoza, 25. obljetnicu redovničkih zavjeta u svojoj rodnoj župi sv. Josipa u Zenici. Misno slavlje predvodio je župnik vlč. Davor Topić, a suslavio i propovijedao je p. Ilija Grgić, Misionar Krvi Kristove iz Zagreba.

/ mp

Na zahvalnom slavlju jubileja s. Danijele, uz njezinu majku i sestre s obiteljima, okupila se brojna rodbina, prijatelji i poznanici, župljani rodne župe, petnaest sestara Klanjateljica i dvije postulantice iz raznih zajednica u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj te sestra uršulinka koja djeluje u toj župi.

U propovijedi je p. Ilija, povezujući prigodno slavlje i Božju Riječ Evanđelja te nedjelje potaknuo sve nazočne, a osobito s. Danijelu da poput žene Kanaanke nastave živjeti svoj životni poziv s vjerom, ustrajno i ponizno.

Liturgijsko pjevanje tijekom misnoga slavlja predvodile su okupljene sestre Klanjateljice.

Na završetku misnoga slavlja s. Danijela je izrazila zahvalnost dobrom Bogu za dar života i redovničkog poziva u Družbu Klanjateljica Krvi Kristove, svojim roditeljima majci Mirjani i pokojnom ocu Dragi, sestrama i njihovim obiteljima, svojoj redovničkoj zajednici, svima nazočnima i onima koji su doprinijeli organizaciji slavlja.

Posebnu zahvalnost uputila je župniku vlč. Davoru za spremnost i otvorenost da slavlje svoga jubileja organizira u rodnoj župi.

Sestra Danijela Anić je rođena u Zenici (BiH) 14. prosinca 1976. U Družbu Klanjateljica Krvi Kristove dolazi 6. rujna 1995. Prve zavjete je položila 23. kolovoza 1998., a doživotne 1. srpnja 2004. Nakon završene srednje škole u Zenici s. Danijela dolaskom u zajednicu Klanjateljica prolazi redovničku formaciju te nakon polaganja prvih zavjeta pohađa studij na Katehetskom institutu Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu gdje je diplomirala u rujnu 2003. Zatim radi kao vjeroučiteljica u osnovnoj školi u Podsusedu – Zagreb (2004.-2007.) te u srednjoj školi u Ivancu (2007.-20011.). Tijekom dva i pol ljetna mjeseca 2007. misijski je djelovala u Sibiru. Godine 2011. odlazi u Rim i na Fakultetu odgojnih znanosti iz područja Pedagogija za formaciju zvanja na Papinskom salezijanskom sveučilištu u Rimu završava poslijediplomski studij i postiže licencijat iz odgojnih znanosti. Dolaskom u Zagreb nakon studija (2014.) imenovana je odgojiteljicom u početnoj formaciji. U Upravi Regije izabrana je za savjetnicu u mandatu 2015.-2020. Zatim je radila kao vjeroučiteljica u srednjoj školi u Kutini. U srpnju ove godine na Vrhovnom saboru sestara Klanjateljica izabrana je za vrhovnu savjetnicu i sredinom listopada započinje svoje služenje u upravi Družbe.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja