Budi dio naše mreže

Prijatelji Maloga Isusa – glasnici kršćanske ljubavi u svijetu!

Osvježeni Božjom milošću Prijatelji Maloga Isusa zajedno sa sestrama Služavkama Maloga Isusa mogu s više snage i poleta ići u novi život – život s Isusom i za Njega – kako bi zajedno sve više postajali svijetle zrake Božje ljubavi, dobrote i nježnosti koje će svojom toplinom grijati svako srce i svaki novi dan.

/ hk

Prijatelji Malog Isusa (PMI) suradnici su Družbe sestara Služavki Maloga Isusa – Družbe koju je u Sarajevu 1890. utemeljio sluga Božji nadbiskup Josip Stadler, čiji je proces kanonizacije u svojoj rimskoj fazi. Godine 1994. tadašnja vrhovna glavarica Družbe M. Mirjam Dedić došla je na ideju da se oformi društvo suradnika koji nisu članovi Družbe, ali žive i djeluju u duhu Družbine karizme i njezine duhovnosti.

Oni na taj način u svojim životnim okolnostima proširuju poslanje služenja potrebitima. Prijatelji Maloga Isusa žive u trajnom prijateljstvu s Malim Isusom – oni imaju srca za Njegovu i našu najmanju braću, za napuštene, bolesne, osamljene i siromašne, piše na mrežnoj stranici Sestara Služavki Malog Isusa.

Što god ste učinili jednom od moje najmanje braće, meni ste učinili!

U svakodnevnom životu svjedoče poruku radosne vijesti: svojim posjetom, radom za napuštenu djecu, informiranjem, pozivanjem te uključenjem i drugih na razne susrete i aktivnosti. Moleći se i pomažući siromašne krajeve i ljude, Prijatelji Maloga Isusa brinu o školovanju siromašne djece i pomažu djeci s poteškoćama u razvoju. U njihovim srcima neprestano odzvanja ona Isusova: “Što god ste učinili jednom od moje najmanje braće, meni ste učinili.”

Foto: Družba sestara Služavki Maloga Isusa

Prijatelji Maloga Isusa aktivno – čitanjem i molitvom vjernika – sudjeluju u liturgijskim slavljima. Oni svake nedjelje i blagdana, a po mogućnosti i svakog 25. u mjesecu na spomen Isusova rođenja, sudjeluju na misnom slavlju i primaju svetu pričest. PMI njeguju i šire pobožnost prema Malom Isusu i euharistiji, koja je živi Bog s nama, te Blaženoj Djevici Mariji, Isusovoj i našoj majci. Oni svakodnevno mole molitvu PMI i uključuju se u molitvu Crkve za duhovna zvanja, a posebno za sestre Služavke Maloga Isusa.

Život s Isusom i za Njega!

Osvježeni Božjom milošću PMI zajedno sa sestrama SMI mogu s više snage i poleta ići u novi život – život s Isusom i za Njega – kako bi zajedno sve više postajali svijetle zrake Božje ljubavi, dobrote i nježnosti koje će svojom toplinom grijati svako srce i svaki novi dan. Društvo PMI ima vlastiti Statut prema kojemu djeluju. Članovi se okupljaju svakoga četvrtka i mole, dogovaraju nove akcije, a imaju i svoja mjesečna okupljanja svakog 25. dana u mjesecu kada slave misu, razmišljaju, mole i imaju svoj određeni duhovni program.

Foto: Družba sestara Služavki Maloga Isusa

Svake godine održavaju se redoviti veliki susret PMI u trima provincijama Služavki Maloga Isusa: sarajevskoj Blažene Djevice Marije, splitskoj sv. Josipa i zagrebačkoj Presvetoga Srca Isusova i Marijina. Prijatelji Malog Isusa imaju svoj bilten koji je počeo izlaziti 1996. pod imenom “Prijatelj malenih”, a izlazi dva puta godišnje – o Božiću i o Uskrsu.

Ako i vi želite živjeti u trajnom prijateljstvu s Malim Isusom, pomažući napuštenima, bolesnima, osamljenima i siromašnima, više informacija možete pronaći na mrežnoj stranici Sestara Služavki Malog Isusa.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja