Budi dio naše mreže

Preminuo vlč. Božo Milanović, najstariji svećenik Porečke i Pulske biskupije, u 99. godini života

Vlč. Božo Milanović, umirovljeni svećenik Porečke i Pulske biskupije, osnažen sakramentima, blago je u Gospodinu preminuo, 15. lipnja 2019. godine, u Svećeničkom domu u Puli, u 99. godini života i 75. godini svećeništva. Sa svojih 99 godina bio je najstariji je svećenik Porečke i Pulske biskupije, generacija bl. Miroslava Bulešića, 20 dana stariji od njega, i uvijek ga se rado sjećao. Spominjući se krvave krizme, ispričao je da je toga dana i on trebao biti ondje, no, spletom okolnosti, voljom Božjom, nije dospio onamo.

/ Gordana Krizman

Vlč. Milanović rođen je 23. travnja 1920. godine u mjestu Brinjani, nadomak Kringe. Osnovnoškolsko obrazovanje stekao je u Kringi, a srednju školu završio je u sjemeništu u Kopru.

Svećeničku formaciju stekao je na bogosloviji u Gorici, a za svećenika je zaređen 4. lipnja 1944. Nakon ređenja služio je dvije godine u župama Lanišće, Brest i Slum. Od 1946. do umirovljenja, 2009., bio je župnik u župama Dolenja Vas, Boljun i Vranja, pune 63 godine.

Od umirovljenja, u dobi od 89 godina, živio je u Svećeničkom domu u Puli, gdje je dane provodio u molitvi s krunicom u ruci.

Vlč. Milanović nedavno je proslavio 75. obljetnicu svećeništva.

Sprovodna misa i sprovod bit će u župi Kringa, u utorak 18. lipnja 2019. godine u 16 sati.

Ključne riječi:
vlč. Božo Milanović

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja