Budi dio naše mreže

Nemoj drugomu pričati o ljubavi. Previše je riječi oko nas. Jedna ili dvije riječi više ili manje - malo nam to znači. Od riječi se ne živi, ma kako one lijepe bile. Da, dobro je reći drugomu da ga volimo. I to treba. Ali, treba i više od toga. Valja drugoga ljubiti i kazati mu to svojim životom, poručuje fra Josip Vlašić u novoj pozitivnoj minuti.

/ dz

Fra Josip Vlašić, član međuprovincijskog franjevačkog bratstva u Franjevačkom samostanu Marijina Pohođenja u Pazinu, video-porukama pod nazivom “Pozitivna minuta” traži dobre, lijepe i poticajne misli te ih dijeli putem društvenih mreža. U najnovijoj objavi donosi:

“U želji da naviješta Evanđelje neki je misionar doplovio na jedan otok u zapadnom dijelu Tihog Oceana. Propovijedao je Evanđelje u mjestu u koje je doplovio, ali nakon određenog vremena htio je poći u jedno selu koje se nalazilo na brdovitom dijelu toga otoka. Nije znao put pa je zamolio jednog domoroca da ga prati. Put je bio dalek i padala je kiša pa su se smočeni otežano kretali. Nakon dugo godina došli su tom pratiocu i pitali su ga čega se sjeća iz života tog misionara. Što je upamtio iz tog vremena. Tada taj pratitelj reče: ” Da, sjećam se da mi je taj misionar očistio blato s odjeće.” Nije upamtio nijednu propovijed ni riječ, ali je upamtio što mu je učinio. Kaže se: “Ljubi drugoga i kaži mu to svojim životom”. Nemoj drugom pričati o ljubavi nego ga ljubi jer to je ono što se pamti i to je ono od čega, u konačnici, mi živimo.

 

 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja