Budi dio naše mreže

"Vremena uvijek imamo jednako. Samo je pitanje na što ga trošimo. Potrudi se da uvijek imaš vremena za one koji te vole i koji te trebaju", poručuje fra Josip Vlašić u najnovijoj "Pozitivnoj minuti".

/ mp

Fra Josip Vlašić, član međuprovincijskog franjevačkog bratstva u Franjevačkom samostanu Marijina Pohođenja u Pazinu, video-porukama pod nazivom “Pozitivna minuta” traži dobre, lijepe i poticajne misli te ih dijeli putem društvenih mreža. U najnovijoj objavi donosi:

“Neki je čovjek umoran došao s posla, pozdravio se s članovima svoje obitelji, na brzinu nešto ručao i izvalio se u svoju fotelju čitajući svoje dnevne novine. Međutim, u tom odmaranju poremetio ga je njegov sin koji ga je upitao: ‘tata, molim te, reci mi koliko ti novca zaradiš za sat vremena na poslu?’ Tata je gotovo mrzovoljno odgovorio: ‘Zaradim 20 dolara.’ Maleni je tad postavio drugo pitanje: ‘Možeš li mi, molim te, posuditi 10 dolara?’ Tata je rekao: ‘Sine, sad stvarno pretjeruješ. Zar ne vidiš da se odmaram? Dan je bio tako naporan.’ Maleni je sav potišten otišao u svoju sobu, a tatu je nakon određenog vremena malo zapekla savjest i bilo mu je krivo što malenom nije da deset dolara. Pošao je u sobu i rekao je: ‘Sine, evo ti tih 10 dolara.’ Maleni je sav bio radostan. zavukao je ruku ispod jastuka i izvadio drugih 10 dolara i rekao je: ‘Bravo, sad imam 20 dolara. Tata, hoćeš li mi, molim te, prodati sat svoga vremena?’ Tata je bio šokiran.

Vremena uvijek imamo jednako. Samo je pitanje na što ga trošimo. Potrudi se da uvijek imaš vremena za one koji te vole i koji te trebaju.”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja