Budi dio naše mreže

Molitvena nakana pape Franje za veljaču posvećena je župnim zajednicama. U videu koji je objavila Papina svjetska molitvena mreža Sveti Otac stavlja euharistijsko zajedništvo u središte župnog zajedništva kako bi župe postale mjesto okupljanja u vjeri i otvorenosti prema onima koji su najpotrebitiji.

/ fe

Katkad mislim da bismo u župama na vrata trebali staviti natpis koji kaže: “Ulaz slobodan” – napominje Papa u videu. Župe trebaju biti bliske zajednice, bez birokracije, usredotočene na ljude i u kojima se može pronaći dar sakramenata. Trebaju ponovno biti škole služenja i velikodušnosti, uvijek otvorenih vrata za isključene. Kao i za uključene. Za sve.

Poruka je pape Franje da župe nisu neki klub za malobrojne koji jamči određenu društvenu pripadnost. Stoga potiče: “Molim vas, budimo hrabri! Razmotrimo svi stil naših župnih zajednica”. Papina je nakana za veljaču stoga da župe – stavljajući u središte zajedništvo, zajedništvo ljudi, crkveno zajedništvo – budu sve više zajednice vjere, bratstva i prihvata najpotrebitijih.

Posebno je zanimljivo da u ovom videu, koji će obići cijeli svijet tijekom veljače, možemo pronaći trenutak posvećen Hrvatskome nacionalnom marijanskom svetištu Majke Božje Bistričke. Na minutu i 18 sekundi dobro obratite pozornost na procesiju koja ulazi u cinktor koji okružuje baziliku.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja