Budi dio naše mreže

Papa Franjo u svojoj nas uskrsnoj poruci podsjeća kako Krist živi i ostaje s nama. "On pokazuje svjetlo svoga lica Uskrsloga i ne napušta one koji su u kušnji, boli i žalosti." U uskrsnom smo vremenu pozvani unijeti tu radost Uskrsa u našu svakodnevnicu.

/ HKM

Svetkovina Uskrsa je iza nas, no radost uskrsnog vremena liturgijski traje sve do Duhova, odnosno blagdana silaska Duha Svetoga na apostole u Jeruzalemu. Na blagdan Duhova slavimo rođenje Crkve. Portal Aleteia donosi nam osam jednostavnih načina kako radost Uskrsa održati u svakodnevnici.

Recite “Aleluja” nakon molitve

“Aleluja”, u doslovnom prijevodu “hvalite Gospodina”, je usklik koji nas podsjeća da slavimo Boga i zahvaljujemo mu na Njegovoj prisutnosti i ljubavi za nas.

Okružite se cvijećem u svome domu

Sezonsko cvijeće ili nekoliko divljih cvjetova iz vašeg vrata unijet će blagdansko ozračje u vaš dom i održati blagdanski duh.

Budite milosrdni

Mnogo je toga na čemu možemo biti zahvalni, a našu ćemo zahvalnost najbolje pokazati iskazivanjem milosrđa prema bližnjima. Čineći mala djela milosrđa prema bližnjima, u nama se rađaju mir i radost.

Svaki dan zapišite barem tri stvari na kojima ste zahvalni

Svakog dana, u duhu zahvalnosti, zapišite ono zbog čega ste zahvalni. U ovu se aktivnost može uključiti cijela obitelj. Tako ćete se svakoga Uskrsa moći prisjetiti lijepih trenutaka koje ste zajedno proživjeli.

Počastite se desertom

Nalazimo se u blagdanskom razdoblju. U zajedništvu obiteljskog stola počastite se nekim ukusnim desertom i širite radost zajedničkog blagovanja.

Izađite u prirodu

Proljeće je i priroda se na čudesan način budi. Izađite u prirodu i udahnite malo svježeg zraka. Uzmite predah i divite se čudesnom Božjem stvaralačkom djelu: cvijeću koje raste i životinjama koje se bude iz zimskog sna.

Pročitajte neku poticajnu knjigu

Ovo je izvrsno vrijeme za pročitati neku poticajnu knjigu koja će uzdignuti vaše srce i nadahnuti vas. To može biti knjiga o vrtlarenju ili kulinarstvu, a može biti i duhovna literatura. Pitajte vjernog prijatelja ili vašeg knjižničara za preporuku.

Počastite svoje susjede

Pripremite kolače i odnesite ih svojim susjedima. Ne radi se tu samo o održavanju dobrosusjedskih odnosa već o susretu osoba u kojem se rađa radost i izgrađuje se duh zajedništva.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja