Budi dio naše mreže

"Izražavanje na hebrejskom je jednostavno. Broj riječi nije velik, a jedna riječ često ima više značenja. Gramatika nije teška, ali ima puno različitog od naše. Naučit ćete hebrejsku 'abecedu'. Pisat ćete s desna na lijevo. Molit ćemo na hebrejskom, možda se odvažiti i zapjevati koji psalam (na hebrejskom, naravno). Prevodit ćemo pokoju rečenicu iz Biblije", poručuju iz udruge "Pod smokvom".

/ hk

Udruga “Pod Smokvom” u suradnji s magistrom teologije Sanjom Vidović pripremila je online tečaj hebrejskog jezika, koji će se održavati izravno i interaktivno preko aplikacija Zoom i Skype. Tečaj će, u trajanju od šest tjedana, započeti 12. ili 19. srpnja. Tjedno će se održavati dva sata – na prvom će se satu obrađivati nova lekcija, a drugi će sat služiti za ponavljanje gradiva. Po završetku tečaja polaznici će moći pristupiti ispitu.

Hebrejski jezik je semitski jezik unutar afro-azijske jezične skupine!

Sanja Vidović izučavala je jezik kod pokojnog prof. dr. Adalberta Rebića te kod prof. dr. Bože Lujića, ali i kod drugih tijekom više godina. Diplomirala je na temu “Antropološki pojmovi u hebrejskoj Bibliji”, a rad se temeljio na hebrejskom tekstu Biblije. Dosad je održala nekoliko tečajeva hebrejskog jezika u crkvi sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu.

Foto: Facebook

“Učit ćete biblijski hebrejski jezik. Židovi ga nazivaju ‘sveti jezik’. Jezik kojim je napisan najveći dio Staroga zavjeta. Hebrejski jezik je semitski jezik unutar afro-azijske jezične skupine. ‘Sem’itske jezike govore narodi koji su prema Knjizi Postanka 10,21-31 označeni kao potomci ‘Šem’ovi. Ti su se jezici govorili od Tigrisa do Sredozemlja i od aramejskoga gorja do južne Arabije. Kasnije su se proširili sjevernom Afrikom i Etiopijom”, ističu iz udruge “Pod Smokvom” i kažu kako hebrejski jezik nije težak te da su sastavili tečaj tako da ga svatko može lako pratiti.

Naučit ćete hebrejsku ‘abecedu’ i pisat ćete s desna na lijevo!

“Izražavanje na hebrejskom je jednostavno. Broj riječi nije velik, a jedna riječ često ima više značenja. Gramatika nije teška, ali ima puno različitog od naše. Naučit ćete hebrejsku ‘abecedu’. Pisat ćete s desna na lijevo. Molit ćemo na hebrejskom, možda se odvažiti i zapjevati koji psalam (na hebrejskom, naravno). Prevodit ćemo pokoju rečenicu iz Biblije”, poručuju iz udruge “Pod smokvom”.

Prijavite se možete na poveznici. Za više informacija posjetite mrežnu i Facebook stranicu udruge “Pod Smokvom”.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja