Budi dio naše mreže

“Pozivamo sve da upale svjetlo na svome prozoru – svijeću ili lampaš. Želimo da svojim malim svjetlom nade rastjeraju tmine oblaka – nepovjerenja, straha i nevjere – koji se polako uvlači ili se već uvukao među nas zbog straha od širenja virusa”, rekao je vlč. Damir Ocvirk, pozivajući sve da se odazovu inicijativi "Svjetlo nade na prozor nek' stane".

/ hk

Upravitelj Župe sv. Josipa na zagrebačkoj Trešnjevci vlč. Damir Ocvirk, javljajući se u program Hrvatskoga katoličkog radija, pojasnio je što se krije iza inicijative “Svjetlo nade na prozor nek’ stane” i pozvao sve da večeras, 31. listopada, zapale svijeću i stave je na svoje prozore kao znak Kristove pobjede.

“Prošloga tjedna, na zajedničkom susretu našega pastoralnoga vijeća i voditelja župnih zajednica, razmišljali smo što učiniti u ovo vrijeme kada se, poput oblaka, nadvila tjeskoba nad cijeli narod i svijet. Razmišljali smo što kao vjernici, kao kršćani možemo učiniti. Tada smo se dosjetili da bismo mogli učiniti jednu malu gestu, koja je svima moguća”, rekao je vlč. Ocvirk.

Foto: Facebook

Vlč. Ocvirk pozvao je sve ljude dobre volje da večeras zapale svijeću i stave je na svoje prozore kao znak Kristove prisutnosti među nama.

“Pozivamo sve da upale svjetlo na svome prozoru – svijeću ili lampaš. Želimo da svojim malim svjetlom nade rastjeraju tmine oblaka – nepovjerenja, straha i nevjere – koji se polako uvlači ili se već uvukao među nas zbog straha od širenja virusa”, pojasnio je vlč. Ocvirk.

Ovo svjetlo znak je Božje prisutnosti!

Osim redovitih načina kako suzbijamo virus, trebamo priskočiti i onome najvažnijem, a to je naša vjera, naglasio je vlč. Ocvirk. “Potrebno je imati pouzdanje da je Bog s nama u svim životnim situacijama, pa i u ovoj kušnji kroz koju sada prolazimo. Ovo svjetlo koje ćemo večeras upaliti znak je Božje prisutnosti”, naglasio je vlč. Ocvirk.

Foto: Facebook

Uz to, pozvao je i na cijelonoćno klanjanje uoči svetkovine Svih svetih koje će se održati u župnoj crkvi Sv. Josipa nakon misnog slavlja u 20 sati pa sve do 6:30 ujutro.

“Strah je nedostatak vjere, nedostatak povjerenja Bogu. Večerašnje klanjanje u našoj crkvi je znak da je Bog posred nas, da posred svoga naroda hodi i da Bog nosi tegobu i križ naše sudbine, da nam želi biti blizu. Zato ćemo večeras do jutarnjih sati svetkovine Svih svetih u crkvi imati izložen Presveti Oltarski Sakrament – moliti i klanjati se. Svjetlo koje će biti upaljeno na prozorima naših župljana i svih ljudi dobre volje, bit će znak Kristove pobjede i Njegove prisutnosti među nama”, zaključio je vlč. Damir Ocvirk.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja