Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vlc-damir-ocvirk

VIDEO Na kojoj ruci se nosi vjenčani prsten?

Ako hrvatski vjernici koji žive u Njemačkoj prestanu plaćati „crkveni porez”, jesu li time automatski ispisani iz Katoličke Crkve te na kojoj ruci se nosi vjenčani prsten, u emisiji HKR-a "Halo, velečasni? objasnio je vlč. Damir Ocvirk.

HALO, VELEČASNI? Je li tijekom mise obvezna gesta "pružanja mira"?

Pitanje vezano za gestu pružanja mira u misi, neki svećenici kažu "Pružite mir jedni drugima", a neki to ispuste, što je ispravno? Na ova i druga pitanja u petak, 10. studenog u emisiji HKR-a "Halo, velečasni?" odgovarao je vlč. Damir Ocvirk, župnik Župe sv. Josipa na zagrebačkoj Trešnjevci.

VIDEO Tko je bio sv. Bruno?

Na pitanje zašto svećenici dozvoljavaju vjenčanja petkom, u emisiji HKR-a "Halo, velečasni?" odgovorio je vlč. Damir Ocvirk.

HALO VELEČASNI Kako bolesnika potaknuti na primanje bolesničkog pomazanja

"Dugo se ljutim, teško praštam i ne znam oprostiti, a to stalno ispovijedam. Što učiniti?" te drugo pitanje "Što napraviti kad se osoba starije životne dobe razboli, a ne poznajem njezin vjernički život najbolje: 'Kako potaknuti temu bolesničkog pomazanja u toj obitelj i pred tom osobom?', izdvojili smo za čitatelje Hrvatske katoličke mreže iz još jednog izdanja emisije 'Halo, velečasni?' u kojoj je na pitanja slušatelja Hrvatskog katoličkog radija odgovarao vlč. Damir Ocvirk, župnik zagrebačke župe Sv. Josipa na Trešnjevci.

HALO, VELEČASNI? Prenose li se grijesi predaka na potomke?

Je li ispravno vjerovati u anđele i arkanđele i moliti im se? Prenose li se grijesi predaka na njihove potomke? Na ova i druga pitanja u petak, 29. rujna u emisiji HKR-a "Halo, velečasni?" odgovarao je vlč. Damir Ocvirk, župnik Župe sv. Josipa na zagrebačkoj Trešnjevci.

HALO VELEČASNI Trebam li postiti u petak bez obzira što je svetkovina Srca Isusova?

Trebam li postiti na svetkovinu Srca Isusova, bez obzira što je petak? - pitanje je koje smo izdvojili iz emisije 'Halo, velečasni!' posljednjoj u ovoj sezoni uoči ljetne stanke, a na pitanja slušatelja odgovarao je vlč. Damir Ocvirk, župnik zagrebačke župe Sv. Josipa na Trešnjevci. Izdvojili smo i pitanje, zapravo više konstataciju na koju se također nadovezao vlč. Ocvirk o župniku koji je vjernicima veliki problem - mnoge je izvrijeđao, imao i psihotične ispade - te su ga odlučili prijaviti na Duhovni stol.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja