Budi dio naše mreže

Dikasterij za laike, obitelj i život zajedno s Rimskom biskupijom objavila je službenu molitvu za 10. Svjetski susret obitelji koji će se održati u Rimu od 22. do 26. lipnja 2022., prenose na svojim službenim stranicama. 

/ ps

Kardinal Joseph Kevin Farell, prefekt dikasterija, istaknuo je kako je “molitva način prodiranja u samu srž godine Amoris Laetitia“, koja će se zaključiti obiteljskim susretom iduće godine.

Kardinal Angelo de Donatis, generalni vikar Rimske biskupije, poručio je i kako će molitva biti u samom središtu pripreme za susret obitelji. “Ono će voditi naš rad te nadahnuti razmatranja kako bismo u svijetlu vjere prepoznali nove izazove koje postavlja pandemija pred crkvenim zajednicama kada je riječ o obitelji”. Zbog toga, kaže kardinal, poziva sve obitelji neka u svome domu i župnoj zajednici mole ovu molitvu kao pripravu za susret.

Molitva je nadahnuta temom susreta, “Obiteljska ljubav: poziv i put svetosti”. U njoj se moli Gospodina da blagoslovi sve obitelji, kako bi kao male kućne Crkve uvijek svjedočile njegovu prisutnost. Također se moli za sve obitelji koje pate, djecu i mlade te roditelje, bake i djedove.

Molitva se u cijelosti nalazi ovdje. 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Laity, Family and Life (@laityfamilylife)

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja