Budi dio naše mreže

Od 22. do 26. lipnja održat će se X. Svjetski susret obitelji u Rimu na temu "Obiteljska ljubav: poziv i put svetosti". Događaj organiziraju Dikasterij za laike, obitelj i život i Rimska biskupija, a održava se nakon što je, zbog pandemije, odgođen za godinu dana.

/ mp

Papa Franjo pozvao je sve biskupije svijeta da organiziraju lokalne susrete s obiteljima u skladu s onim što će se događati u Rimu kako bi svaka obitelj mogla biti protagonist, bez obzira na to što neće biti u Rimu, stoga će u Zagrebačkoj nadbiskupiji Svjetski dan obitelji obilježiti misnim slavljima za obitelji, donosi Zagrebačka nadbiskupija.

Pomoćni biskupi mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski predvodit će euharistijska slavlja za obitelji u župnim zajednicama te krstiti peto dijete u dvjema obiteljima:

Mons. Ivan Šaško predvodit će u nedjelju 26. lipnja euharistijsko slavlje u 10.30 sati u Župi sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu te će tom prigodom krstiti Josipa, peto dijete u obitelji Šuto (otac Krešimir i majka Željka r. Teskera).

Mons. Mijo Gorski u nedjelju 26. lipnja predvodit će euharistijsko slavlje u 10 sati u Župi sv. Pavla apostola u Zagrebu-Retkovec te će tom prigodom krstiti Ljubicu, peto dijete u obitelji Jozić (otac Alojzije, majka Iva r. Đurić).

U nastavku donosimo molitvu koja će se moliti u Rimu na susretu i pozivamo vas da se, moleći je, uključite u Svjetski susret obitelji.

Oče sveti,
tu smo pred Tobom kako bismo Te slavili i zahvalili za veliki dar obitelji.Molimo za obitelji posvećene po sakramentu Ženidbe,
kako bi svaki dan iznova otkrivali primljenu milost
i da, kao male kućne crkve, znaju svjedočiti
Tvoju prisutnost i ljubav kojom Krist ljubi Crkvu.Molimo Te za obitelji koje su pritiješnjene težinama života i patnjama,
bolestima i mukama koje Ti jedini poznaješ:
osnaži ih i povedi putem posvećenja na koji ih pozivaš,
kako bi mogli iskusiti Tvoje beskrajno milosrđe
i pronaći nove načine rasta u ljubavi.Molimo Te za djecu i mlade, da Te upoznaju
i s radošću se odazovu pozivu koji si za njih pripremio;
da roditelji, bake i djedovi budu svjesni
da su oni znak Božjeg očinstva i majčinstva
u brizi za djecu koju im, tijelom i duhom, povjeravaš;
za iskustvo bratstva koje obitelj može dati svijetu.

Gospodine, daj da svaka obitelj živi svoj vlastiti poziv na svetost u Crkvi
kao poziv da budemo protagonisti evangelizacije,
u službi života i mira, u zajedništvu sa svećenicima i svakim životnim pozivom.
Blagoslovi Svjetski susret obitelji.

Amen.

Kao priprema za ovaj susret održao se i Nacionalni susret obitelji u Ludbregu u svibnju ove godine na kojem su sudjelovale i brojne obitelji iz Zagrebačke nadbiskupije.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja