Budi dio naše mreže

Sve o grijehu, sakramentu pomirenja te kako se ispovjediti u ovo doba možete saznati u novoj e-Katehezi vjeroučitelja Mihaela Kelbase i Katehetskog ureda Đakovačko-osječke nadbiskupije, namijenjena srednjoškolcima.

/ ps

Virtualne ili e-Kateheze Katehetskog ureda Đakovačko-osječke nadbiskupije, već su u punom jeku. U četvrtoj katehezi, koju vodi vjeroučitelj Mihael Kelbas, a namijenjena je mladima i srednjoškolcima, razgovara se o ispovijedi u video-isječku pod nazivom – “Moja ‘online’ ispovijed”.

Kelbasa započinje vrlo duhovito, s vlastitim iskustvom toga jutra kako je zaključio da ljudi previše brinu o fizičkom izgledu, no da je možda vrijeme da zavire u nutrini svoje duše. Mladima kroz video objašnjava što je grijeh, što znači laki, a što teški grijeh te što ono čini čovjeku, o sakramentu pomirenja te kako se ispovjediti u vrijeme pandemije.

Za sakramentalnu ispovijed potrebna je fizička prisutnost.

Budući da je Uskrs blizu, a prema jednoj od Pet crkvenih zapovijedi valja se svake godine jedanput ispovjediti i o Uskrsu pričestiti – Kelbasa je pohitao “online” kako bi pokušao se na taj način ispovjediti s njegovim župnikom, preč. Josipom Ivešićem iz Župe Dobrog Pastira u Đakovu, međutim potonji ga je upozorio da to neće biti moguće, jer je za sakramentalnu ispovijed potrebna fizička prisutnost.

Budući da nije moguće pristupiti sakramentu ispovijedi zbog mjere sprečavanja širenja koronavirusa, preč. Ivešić poručio je kako je moguće imati “savršeno kajanje”, kao kada se čovjek nalazi u smrtnoj pogibelji. Što je još odgovorio, možete saznati u videu!

Na stranicama Đakovačko-osječke nadbiskupije, dostupni su, osim za srednjoškolce, i sadržaji za osnovnoškolce i za kućnu Crkvu. Među obiljem materijala, dostupni su i oni za djecu s poteškoćama u razvoju u pripremi vjeroučiteljica Martine Pandža i Ivane Dugandžić.

Također se nalazi i nastavak kateheza za krizmanike pod nazivom “Duše Sveti, dobro došao!” u kojemu se promišlja o daru savjeta te molitveni sadržaji za Vazmeno trodnevlje za kućnu Crkvu. Autori materijala su Zoran Zadro, Sani Gilja, Nevenka i Drago Iličić te Josip Matezović.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja