Budi dio naše mreže

"Martin je za župu blagoslov. Lijepo ga je vidjeti kako s drugim ministrantima poslužuje kod oltara i kako mu oni s puno ljubavi i pažnje pomažu u tome", ustvrdio je p. Nedumthakidy.

/ im

U njemačkoj župi sv. Kvirina u münchenskom gradskom dijelu Aubing za vrijeme svete mise ministrira 21 godišnji mladić Martin Kraus koji je od rođenja slijep, prenosi portal Katoličkog tjednika  Nedjelja.ba.

U ministrantsko ruho oblači ga rođena sestra Carina, koja također poslužuje kod oltara. Martin ne vidi, no ipak već devet godina, između ostaloga, zvoni kod pretvorbe, ali najviše voli kada je misa s kađenjem. Uživa u tome i tada je, reklo bi se, u svom elementu. Uvijek nosi lađicu s tamjanom i kaže da obožava miris tamjana.

Martin pohađa specijalnu školu za slijepe u Chemnitzu, ali svaki drugi vikend dolazi doma i uvijek rado ministrira. Prilikom ulaznih procesija ima pomoć kolega ministranata koji ga upozore na stepenice i gdje može sjesti.

Zanimljivo, još se nikada nije spotakao i pao za vrijeme ministriranja, a župnik p. Abraham Nedumthakidy ima za njega samo riječi hvale. Kaže da je Martin za župu blagoslov. “Lijepo ga je vidjeti kako s drugim ministrantima poslužuje kod oltara i kako mu oni s puno ljubavi i pažnje pomažu u tome”, ustvrdio je p. Nedumthakidy.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja