Budi dio naše mreže

FOTO Biskup Rogić: Daj Bože da svjedočimo i onda kada toga nismo svjesni!

"Možda često nismo ni svjesni da propovijedamo upravo našim načinom života. I ako naša zauzetost oko dobra i međusobno zajedništvo u vjeri, bratskoj ljubavi bude još očitija, i mi ćemo ispuniti našu ulogu za ovo naše vrijeme", rekao je šibenski biskup Tomislav Rogić, predvodeći misno slavlje u šibenskom ženskom dominikanskom samostanu Gospe od Ružarija.

/ hk/IKA

Šibenski biskup Tomislav Rogić je na blagdan svetog Dominika u subotu, 8. kolovoza predvodio misno slavlje u šibenskom ženskom dominikanskom samostanu Gospe od Ružarija. U koncelebraciji su bili umirovljeni biskup Ante Ivas i devetorica svećenika. Uz dominikanke koje djeluju u samostanu na slavlju su bila djeca i odgojiteljice Dječjeg vrtića blažena Hozana koji djeluje pri dominikanskom samostanu.

I nama je ustrajno svjedočiti da se može živjeti drugačije nego što svijet živi!

“I nama je, poput svetog Dominika, ustrajno svjedočiti da se može živjeti drugačije nego što svijet živi. Da se može imati drugačije ciljeve, želje, radosti i zanose od onih kakvima je svijet sklon. Možda često nismo ni svjesni da propovijedamo upravo našim načinom života. I ako naša zauzetost oko dobra i međusobno zajedništvo u vjeri, bratskoj ljubavi bude još očitija, i mi ćemo ispuniti našu ulogu za ovo naše vrijeme”, rekao je biskup Rogić u homiliji.

“Ovo vrijeme neke opće nesigurnosti, ne samo zbog virusa, nego i svega drugog što uz epidemiju ide, traži nenametljive svjedoke nade i pouzdanja koji će svojim životom svjedočiti radost neba, vječnosti prema kojoj idemo. Nije li to upravo glavni cilj svećeničkog i redovničkog života? Daj Bože da svjedočimo i onda kad toga nismo svjesni. Da budemo znak za nebo, po svom životu i opredjeljenju, po svojim aktivnostima i molitvi, po našem zajedništvu i oslonjenosti na Isusa Krista”, poručio je između ostalog biskup Tomislav Rogić.

Foto: Šibenska biskupija

Foto: Šibenska biskupija

Foto: Šibenska biskupija

Foto: Šibenska biskupija

Foto: Šibenska biskupija

Foto: Šibenska biskupija

Foto: Šibenska biskupija

Foto: Šibenska biskupija

Foto: Šibenska biskupija

Foto: Šibenska biskupija

 

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja