Budi dio naše mreže

U subotu 16. rujna, u samostanu Presvetog Srca Isusova u Gospiću, upriličeno je slavlje doživotnog zavjetovanja. Za s. Mariju Gabrijelu od Isusa ovaj datum će zasigurno ostati jedan od najznačajnijih u njenom životu jer se doživotnim redovničkim zavjetovanjem posve i zauvijek posvetila Gospodinu.

/ im

S. Marija Gabrijela od Isusa ( Doris Stražanac) rođena je 1992. Odrasla je u Koški kod Našica. Roditelji Dubravka i Darko imaju petero djece kćeri Dariju, Magdalenu i s. Gabrijelu te sinove Darija i Dinka. Osnovnu školu završila je u Koški, a srednju i studij Prava u Osijeku. Bila je aktivna u zajednici mladih
Duhos u Osijeku i u molitvenoj zajednici Krvi Kristove u Koški. U Karmel sv. Josipa u Levanjskoj Varoši ulazi 2015. g., a 2022. g. odlazi na osnutak Karmela u Gospiću.

Svojom molitvom i nazočnošću slavlje su uz sestre iz redovničke obitelji, uzveličali roditelji, rodbina te poznanici zavjetovanice. Toga dana kroz mnoge geste i simbole sve je podsjećalo na Kristovu zaručničku ljubav – od uređenja kapele do svečane liturgije.

Euharistijsko slavlje s obredom doživotnog zavjetovanja predslavio je biskup mons. Zdenko Križić koji je na početku slavlja rekao kako je ovaj događaj pun milosti, ne samo sestri već svima vjernicima, obitelji te prijateljima karmelske zajednice. Koncelebrirali su vlč. Tomislav Korov župnik Koše i o. Anto Knežević župnik i Gospiću. Ceremonijar je bio o. Marko Maglić a asistirali su bogoslovi Marko Butković i Karlo Špoljarić. Zavjet sestre u ime Crkve je primila poglavarica s. Marija Teodora od Presvetog Trojstva.

Po završetku Euharistijskog slavlja, biskup Zdenko čestitao je roditeljima, govoreći kako nisu izgubili kćer, već im je ona dar s kojim će ostati povezani, možda i najbliže, u molitvi i duhovnom zajedništvu. Svečanost se nastavila u prostorijama samostana u radosti zajedništva sestara i uzvanika.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja