Budi dio naše mreže

Ključna riječ: dozivotni-zavjeti

Doživotni zavjete s. Marije Gabrijele

U subotu 16. rujna, u samostanu Presvetog Srca Isusova u Gospiću, upriličeno je slavlje doživotnog zavjetovanja. Za s. Mariju Gabrijelu od Isusa ovaj datum će zasigurno ostati jedan od najznačajnijih u njenom životu jer se doživotnim redovničkim zavjetovanjem posve i zauvijek posvetila Gospodinu.

ĐAKOVO Dvije Milosrdne sestre sv. Križa položile doživotne zavjete

Milosrdne sestre sv. Križa Marija Sonja Kaurin, iz Bjelovara i s. Marija Karla Ivanović iz Janjeva, Kosovo, položile su svoje doživotne zavjete u ruke provincijalne poglavarice s. Valerije Široki za vrijeme sv. mise koju je predvodio mons. Ivan Ćurić, pomoćni biskup đakovačko-osječki, na svetkovinu Rođenja sv. Ivana Kristitelja, 24. lipnja, u samostanskoj crkvi Presvetog Srca Isusova u Đakovu.

Božji poziv se ne odbija

Školska sestra franjevka Bosansko – hrvatske provincije s. Dragana Tomić, na službi u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Beču, predstavlja s. Elizabetu od Milosrdnog Isusa, prošle godine zavjetovanu karmelićanku u bistričkom karmelu.

S. M. Antoneta Martić položila doživotne zavjete

Članica Družbe sestara milosrdnica Sv. Vinka Paulskog Provincije Majke Divne Sarajevo s. M. Antoneta Martić položila je svoje doživotne zavjete u nedjelju, 14. kolovoza u župnoj crkvi Sv. Ante Padovanskog u Žepču.

Svečani zavjeti M. Elizabete - život za Milosrdnog Isusa

U srcu euharistijskog slavlja koje je u subotu, 11. lipnja, u Karmelu u Mariji Bistrici predslavio pomoćni zagrebački biskup mons. Mijo Gorski svoje je doživotno DA svemogućem Bogu izrekla s. M. Elizabeta od Milosrdnog Isusa. U ruke poglavarice, s. Marije Petre od Presvete Euharistije, položila je doživotne zavjete poslušnosti, siromaštva i čistoće, i tim činom se u potpunosti pritjelovila zajednici karmelićanki u Mariji Bistrici, a time i cijelom Karmelskom Redu.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja