Budi dio naše mreže

Dopustimo anđelima da više sudjeluju u našem životu i razgovarajmo s njima

Anđeli su uvijek oko nas, ali prepoznajemo li njihovu prisutnost i pozivamo li ih da se uključe u naše živote? Jesmo li svjesni njihovog postojanja u našoj svakodnevici? Pozivamo li ova duhovna stvorenja da nas prate na našem svakodnevnom putovanju?

/ vž

Bog je stvorio anđele da budu njegovi duhovni glasnici u svijetu (grč. ἄγγελος – poslanik, vjesnik), a osim što najavljuju velike događaje poput rođenja Mesije, njihova je misija biti s nama ovdje na zemlji i štititi nas od duhovnih opasnosti, prenosi Aleteia. 

Njihov je rad često skriven, ali to ne znači da ne možemo primijetiti njihove učinke. Ponekad možemo vidjeti njihovu aktivnost, bilo u nebeskim nadahnućima u našoj duši, bilo u trenucima kada smo u posljednji trenutak spašeni u nevolji. Kakav god slučaj bio, anđeli su stvarni i brinu za našu duhovnu i fizičku dobrobit.

Anđeli su među nama i velik dio svog života dugujemo njihovoj zaštitničkoj brizi

U knjizi “Slave Katoličke Crkve” iz 19. stoljeća, autori podsjećaju na priču o osobi koja je pokušala razmišljati o svim anđelima koji su prisutni na svijetu: “Jedna sveta osoba stajala je blizu otvorenog prozora. Iznenada ju je obasjala milosna zraka božanske svjetlosti i vidjela je kako ljudi, koji su prolazili ulicom, žive u gotovo potpunom zaboravu duhovnih stvari… Koliko anđela prođe s tim jadnim ljudima, rekla je ona, a opet na njih nitko ne misli. Snažno pogođena ovim razmatranjem otišla je na sajam koji se tada održavao u blizini kako bi se poklonila anđelima za koje je znala da su tamo u velikom broju, u društvu onih o kojima su se brinuli, a koji su ih bili prilično nesvjesni.”

Kad ste među prijateljima, s vremena na vrijeme recite koju riječ njihovim anđelima

Autori knjige “Slave Katoličke Crkve” potiču nas da u našim svakodnevnim aktivnostima pozdravimo nevidljive anđele: “Kad hodate gradom, pozdravite iznutra anđele onih osoba koje susrećete. Kad odete na selo, odajte počast blagoslovljenim duhovima… Kad uđete u crkvu ili na javni skup, neka vam sveta vjera jasno objelodani prisutnost anđela. Kad putujete, zabavite se anđelima onih koji s vama putuju. Kad ste među prijateljima, s vremena na vrijeme recite koju riječ njihovim anđelima – a kada ste sami, razgovarajte s ovim blagoslovljenim duhovima”.

To može radikalno promijeniti naš pogled na svijet, otvarajući nam stvarnost skrivene stvarnosti koju u ovom životu možda nikad nećemo vidjeti. Naš je svijet prepun stvorenja, i vidljivih i nevidljivih. Ako smo doista svakodnevno svjesni te činjenice, naše oči drugačije će gledati ljude koje susrećemo. Anđeli su među nama i velik dio svog života dugujemo njihovoj zaštitničkoj brizi.

Ključne riječi:
anđeli svakodnevica

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja