Budi dio naše mreže

Zašto molimo molitvu "Zdravo Marijo", pitanje je koje je postavio don Damir Stojić u novom video-projektu Nove Eve "Don Damir odgovara" i istaknuo da ponavljajući riječi molitve molimo zajedno s anđelom Gabrielom.

/ im

Zdravo Marijo je biblijska molitva. Mi ponavljamo riječi koje se nalaze u Bibliji. Ove riječi se nalaze u Lukinom evanđelju (Lk 1, 26-28). Anđeo Gabriel prilazi Mariji u Nazaretu i govori joj: Zdravo, milosti puna! Gospodin s tobom! Ponavljajući te riječi mi molimo zajedno s anđelom Gabrielom.

Marija nije bila zatečena zato što je anđeo Gabriel njoj došao, nego zbog pozdrava koji joj je uputio. Bog je preko anđela Gabriela promijenio Marijino ime. U Starom zavjetu kad god Bog želi nešto veliko napraviti On mijenja imena njegovim izabranicima. To vidimo kod Abrahama, Sare, Jakova i kasnije ćemo to vidjeti kod Šimuna. Kod drevnih Židova ime je značilo sve. Ne znam kako mi danas biramo imena, ali znam da je u to vrijeme ime imalo veliko značenje. Dakle, Marija je milosti puna, ako je ona milosti puna to znači da u sebi nema ništa drugo, a suprotnost milosti je grijeh. Drugim riječima Marija je bez grijeha. Bezgrešna.

Drugim riječima Marija je bez grijeha. Bezgrešna.

U Starom zavjetu to je bio vrlo rijedak pozdrav i to uvijek dolazi od anđela, točnije od Boga, i upućeno je njegovim izabranicima koji moraju učiniti veliko djelo i to ne mogu uraditi bez njega i zato je Gospodin s njima. Zato je Marija bila zatečena tim pozdravom. Doslovno je Bog ušao pod njezinu kožu i zato je ona velika.

Marija nakon što je čula te riječi hita svojoj rođakinji Elizabeti i Elizabeta puna Duha Svetog govori: Blagoslovljena ti među ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje, Isus. Mi opet ponavljamo biblijske riječi. I kad mi nazivamo Mariju blagoslovljenom, mi zapravo ostvarujemo proročanstvo Svetog Pisma. Svaki put kada molimo ovu molitvu mi dozvoljavamo i preko nas se ostvaruje jedno proročanstvo Svetog Pisma.

Isus stoji u središtu ove molitve. imam dojam kao da ta molitva ide prema jednom vrhuncu, a vrhunac je u Isusu i to puno pokazuje. Sve to Marija jest i sve što se dogodilo se dogodilo zbog Isusa. Ako je Marija rodila Isusa, Boga, onda je ona Majka Božja.

Marija je pratila Isusa od njegovog začeća, rođenja, djetinjstva i pogledajte gdje je Marija na dan Isusove smrti.

Mi se molimo Mariji da se ona za nas moli. Marija je pratila Isusa od njegovog začeća, rođenja, djetinjstva i pogledajte gdje je Marija na dan Isusove smrti. Isus je umro u prisutnosti majke. Zato se mi molimo za njezin zagovor jer ona vodi prema Sinu Isusu Kristu. Ova molitva je biblijska i mi pitamo Mariju da se ona moli za nas u svakom trenutku.

Cijeli nagovor poslušajte ovdje!

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja