Budi dio naše mreže

"Da se u nama i po nama proslavi Bog!" - apostolat Družbe sestara Kraljice svijeta

'O Majko, ti nam blagoslovi pute, žrtve nam bile k'o mirisi cvijeta, ne daj da tvoje ostavimo skute, tvoja smo djeca, o Kraljice svijeta.' Blagdan je Blažene Djevice Marije Kraljice svijeta. Posebno je svečano u Družbi sestara Kraljice svijeta koja slavi blagdan svoje nebeske zaštitnice.

/ Snježana Kirinić Grubić

U mjesnim zajednicama u kojima Družba sestara Kraljice svijeta djeluje sestre su se devetnicom pripravljale za proslavu, istaknula je za Hrvatski katolički radio vrhovna voditeljica Družbe, sestra Terezija Šarčević.

Proslava 50. obljetnice Družbe

„Blagdan Marije Kraljice svijeta ustanovio je papa Pio XII. 1954 godine i on se slavio 31. svibnja. Objavom novog rimskog kalendara 1969. papa Pavao VI. blagdan prenosi na osminu Uznesenja Marijina na nebo 22. kolovoza. Bezgrešna je Djevica, kako nas uči II. Vatikanski sabor, ispunivši tok zemaljskog života, bila dušom i tijelom uznesena u nebesku slavu i uzvišena kao Kraljica svih stvari. Naš utemeljitelj otac Ivan Jeger sinovskim je srcem častio i ljubio majku Gospodinovu i zato družbu stavlja pod posebnu Marijinu zaštitu i u konstitucijama zapisuje:

‘Sestre smjernom odanošću odabiru sebi Blaženu Djevicu Mariju Kraljicu svijeta i Majku svete Crkve za svoju zaštitnicu i majku da time posvjedoče kako snažno teže da sve svoje sile neograničeno stave u službu njezina božanskog Sina i Njegova otajstvenog tijela, da se po svemu svijetu uspostavi i učvrsti Kraljevstvo Božje među ljudima.’

Mi sestre svoje posvećenje ostvarujemo služenjem svetoj Crkvi u župnom apostolatu. Sestre rade oko najprečeg i najuzvišenijeg dobra, oko spasa i posvećenja bližnjega, jer je apostolat najuzvišeniji oblik ljubavi i izraz našeg posvećenja Bogu.

  

Živimo i djelujemo u sedam mjesnih zajednica: u Zagrebačkoj nadbiskupiji u Botincu, Velikoj Gorici i Dubravi, u Đakovačko – osječkoj nadbiskupiji u Višnjevcu i Tovarniku, u Brdima u Splitskoj nadbiskupiji i u zajednici u Minhenu. Radimo u šest osnovnih škola, u osam župa kao pastoralne suradnice te njegujemo bolesne i nemoćne osobe u našoj kući u Dubravi. Družba aktivno radi na promicanju duhovnih zvanja povremenim okupljanjem mladih na susrete u svojim kućama i po župama. Sestre mole gospodara žetve i Mariju Majku i Kraljicu da pošalju radnike u svoju njivu. Družba je nastavila djelo oca utemeljitelja obnovivši Marijinu blagoslovnu zajednicu koja aktivno surađuje sa sestrama u molitvi i apostolatu te promicanju naše karizme „Da se u nama i po nama proslavi Bog!”.

Naš blagdan Marije Kraljice svijeta svečano proslavljamo u glavnoj kući Družbe u zagrebačkoj Dubravi. Svečanu misu u 11 sati predvodit će don Anto Stojić u koncelebraciji župnika s kojima sestre surađuju. S. Mihaela Hajder obnovit će privremene zavjete.”

Članovi Marijine blagoslovne zajednice trodnevnicom su se pripremali za proslavu blagdana Marije Kraljice u župnoj crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici.

               

„Svakog 22. u mjesecu skupljamo se na molitvi s časnim sestrama. Znači nam to puno i duhovno nas uzdiže. Zahvaljujući našim časnim sestrama uključeni smo u razne aktivnosti unutar Crkve”, rekla nam je Vera Fabečić, jedna od članica Marijine blagoslovne zajednice.

Ljiljana Šipušić posvjedočila je što njoj znači biti dionikom Marijine blagoslovne zajednice.

„Uključena sam u Blagoslovnu zajednicu – u naše molitvene susrete, godišnje duhovne obnove, izlete i misijsku radionicu. Naše časne su nas potaknule, one vode misijsku radionicu, bodre nas, daju nam ideje, i onda se mi sastajemo i izrađujemo razne lijepe predmete prodajom kojih sudjelujemo u pomoći svima potrebnima u misijskim zemljama.”

„Povezali smo se duhovno i molitveno, a iznosimo i svoje probleme i teškoće. Širimo ljubav, mir i prijateljstvo među nama, prenosimo to na svoje bližnje i sve oko nas. Želja nam je da mladima posvjedočimo tu našu vjeru i ljubav, da prenesemo mladima poruku da bez toga ne možemo ništa. To su nam osnove i temelj, ne samo za obitelj, nego i za cijelo naše društvo, da bi bilo bolje, sretnije i ljepše”,

rekao je Ivan Smolčić, jedan od muških članova Marijine Blagoslovne zajednice.

Svim sestrama Družbe i članovima Marijine blagoslovne zajednice čestitamo blagdan Marije Kraljice svijeta.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja