Budi dio naše mreže

5 svetaca koji će ohrabriti vašu djecu

Upoznajte vašu djecu s ovim svecima koji su hrabro svjedočili svoju vjeru u vrlo ranoj dobi.

/ ps

Odrastanje je prilično teško, a možda još i više za današnje generacije koji se susreću sa svakakvim utjecajima i napastima. Kako bi roditelji mogli pomoći svojoj djeci da se snađu, Aleteia preporuča da ih upoznaju s ovih sedmero svetaca koji su se kao djeca susrela s mnogim izazovima – od progonstva, siromaštva pa do ozbiljnih bolesti. Unatoč tomu, njihova je snaga bila u Bogu te su bili spremni ne samo umrijeti za njega, već i prihvatiti veliku patnju. Ovi dječaci i djevojčice mogu biti nadahnuće za vašu djecu da budu hrabra, usredotočena, strpljiva i ljubazna – pogotovo kada postane teško.

1. Sv. Dominik Savio

Sv. Dominik bio je učenik don Bosca te je s četiri godine već razvio toliku iskrenu pobožnost da bi podsjećao svoje roditelje na molitvu. Nakon prve pričesti, Dominik je jedino htio služiti Bogu, no bio je vrlo boležljivo dijete. Cijeli život je posvetio Bogu te je preminuo s 14 godina.

2. Sv. Agneza Rimska

Agneza je bila i lijepa i imućna, što je privlačilo mnoge prosce. No Agneza je htjela posvetiti svoj život Bogu. Odbijala se odreći svoje vjere te je bila čvrsta u odluci da će živjeti celibat. Zbog toga su ju pokušali ubiti i silovati te je na koncu umrla nakon što ju je rimski oficir izbo s mačem.

3. Sv. Maria Goretti

Maria bila je kći siromašnog zemljoradnika i jedna od sedmero djece. Jednog dana, dok je čuvala svog najmlađeg brata, trebala se boriti protiv napada njihovog 20-godišnjeg susjeda Alessandra. Znala je da je njegova namjera grešna te ga je molila da ne osudi samoga sebe u pakao. Ubo ju je više puta te je umrla u bolnici, no prije toga je povjerila svojim roditeljima kako je oprostila Alessandru.

4. Sv. Jose Luiz Sanchez del Rio

Kada su započeli otpori kršćana u Meksiku 1926., Jose se odvažio boriti se za Krista. Bio je stjegonoša te su ga uhapsili i mučili jer se nije htio odreći svoje vjere. Odrezali su mu tabane na nogama i natjerali da hoda po groblju, no Jose je putem uzvikivao: ”Živio Krist Kralj!” Upucali su ga jer je ostao vjeran Kristu te je umro s 14 godina.

5. Sv. Franjo i Jacinta Marto

Blažena Djevica Marija se ukazala ovim siromašnim pastirima u Fatimi, nakon čega su posvetili svoj život Bogu. Za vrijeme I. Svjetskog rata oboljeli su od španjolske gripe zbog koje su mnogi patili, no prikazivali su patnju na nakanu za sve grešnike. Jacinta je umrla s 9, a Franjo s 10 godina.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja