Budi dio naše mreže

Čim je stigao ​​u Dvorište Svetog Damasa (Cortile di San Damaso), muškaraca su zaustavili, uhitili i odmah podvrgnuli medicinskim pregledima. U zatvorskoj je ćeliji Žandarmerije. 

/ dp

Muškarac (40) u četvrtak, 18. svibnja, nešto poslije 20 sati, projurio je automobilom kroz Vrata Svete Ane (Porta Sant’Anna) i probio dvije kontrolne točke, Švicarsku gardu i Žandarmeriju. Kako bi zaustavio vozilo, inspektor Žandarmerije ispalio je hitac iz pištolja u smjeru prednjih guma. Čim je stigao ​​u Dvorište Svetog Damasa (Cortile di San Damaso), muškaraca su zaustavili, uhitili i odmah podvrgnuli medicinskim pregledima. U zatvorskoj je ćeliji Žandarmerije, izvijestio je Vatican News.

Tiskovni ured Svete Stolice priopćio je: “Večeras, nakon 20 sati, automobil je stigao do ulaza Sant’Anna u Vatikan. Bez obzira na indikacije koje mu je dala Papinska švicarska garda, koja ga je priječila da uđe u državu bez relevantnog ovlaštenja, privremeno je napustio ulaz te se, nakon manevriranja, vratio velikom brzinom, probijajući dvije kontrolne točke: onu Švicarske garde i Žandarmerije Države Vatikanskog Grada”, priopćio je Tiskovni ured Svete Stolice nedugo nakon incidenta.

“U pokušaju zaustavljanja automobila, inspektor Žandarmerije, koji je bio na straži na ulazu, ispalio je hitac iz pištolja u smjeru prednjih guma vozila. Unatoč tome što je metkom pogodio u prednji branik vozila, automobil je nastavio s vožnjom. Alarmno upozorenje brzo je emitirano putem radija, a stražari su zatvorili Portone della Zecca, preko kojega se pristupa stražnjem dijelu bazilike svetog Petra, vatikanskim vrtovima i Trgu Svete Marte. Vozač je samostalno izašao, a žandarmerijski korpus ga je zaustavio i uhitio. Muškarca, starog oko 40 godina, odmah su posjetili liječnici Uprave za zdravlje i higijenu Države Vatikanskog Grada, koji su ustanovili ozbiljno stanje psihofizičke promjene”. Muškarac se trenutno “nalazi u zatvorskoj ćeliji u novim prostorijama Žandarmerije i na raspolaganju je pravosudnim tijelima”, izvijestio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja