Budi dio naše mreže

Marijini obroci, humanitarna organizacija koja u Hrvatskoj djeluje više od deset godina, a u školama diljem svijeta hrani više od dva milijuna djece, pozivaju ljude dobre volje da im se pridruže svakog četvrtka, petka i subote u adventu, od 2. do 18. prosinca u centru Zagreba i Slavonskog Broda u adventskim akcijama.

/ md/IKA

Uz druženje i razmjenu ideja o novim akcijama, bit će vremena i za isprobavanje božićnih kolačića i kuhanog vina, izvijestila je IKA.

Svi koji ovog adventa navrate u Infocentre Marijinih obroka u Zagrebu (Ilica 29) i Slavonskom Brodu (Petra Krešimira IV. broj 2), kući će osim ispunjenog srca moći odnijeti duboka i poticajna djela Magnusa MacFarlane-Barrowa, osnivača Marijinih obroka – knjige Daruj i Baraka koja je nahranila milijun djece, ističu organizatori.

Organizirane su i projekcije nagrađivanih dokumentarnih filmova Dijete 31, Generacija nade i Ljubav dopire svuda,  inspirativne priče o počecima organizacije i mladim ljudima koji su odrasli sretniji, obrazovaniji i zdraviji zahvaljujući svakodnevnim obrocima u školi.

“Što nam znači božićno darivanje? Premda smo različiti i premda smo različito odgovorili na to pitanje, tvrdimo da postoji mnogo načina na koje možemo dati darove na koje se ne može staviti cijena. Uključite se u kampanju Marijinih obroka Love to live, Live to love koja sve poziva da živimo život ispunjen ljubavlju. Pokažite svojim voljenima da mislite na njih, izmamite im osmijeh i iznenađenje na njihovim licima…darujte im spoznaju da njihov dar svakoga dana u godini razveseljava i hrani jedno dijete na ovoj planeti”, ističe se u pozivu.

Vizijom organizacije Mary’s Meals da svako dijete prima dnevni obrok na svom mjestu obrazovanja djeci se ne spašava samo život, već ih se potiče da uče te dugoročno sebi, svojoj obitelji i zajednici osiguraju bolji život. Prosječno 132 kune dovoljno je da se jedno dijete nahrani u školi tijekom cijele školske godine.

“Provedite ugodnu večer uz Marijine obroke i podsjetite se na stvarnu bit Božića. Ne bojte se darovati sebe drugima! 60 milijuna gladne djece i dalje čeka…” ističu organizatori, dodajući da je ekipa volontera pripremila i pet kratkih filmova koji predstavljaju kuhinje i zemlje u kojima djeluju Marijini obroci.

Za sve dodatne informacije javiti se na info@marysmeals.hr ili na broj telefona 01 5509 250.

IBAN: HR7923600001102102666, SWIFT: ZABAHR2X

Više o Marijinim obrocima na Marymeals.hr.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja