Budi dio naše mreže

Božićni koncert vinkovačke Glazbene škole Josipa Runjanina s prozora vinkovačke Gimnazije Matije Antuna Reljkovića, nakon prošlogodišnje stanke uslijed pogoršane epidemiološke situacije, ove je godine "okrunio" Advent u Vinkovcima.

/ vbb

Oko 150 bivših i sadašnjih učenika i profesora vinkovačke Glazbene škole koja nosi ime skladatelja hrvatske himne “Lijepa naša domovino” Vinkovčanina, Josipa Runjanina čiji je 200 obljetnica rođenja obilježena prošloga tjedna, pjevalo je u nedjelju s prozora Gimnazije tradicionalne božićne pjesme, prerađene u novim aranžmanima.

Božićni koncert u Vinkovcima / Foto: Facebook

“Ovo mislim da nema nitko u Hrvatskoj. Sve smo se okupili i objedinili i bivši i sadašnji učenici i profesori, oko ovoga projekta koji je prerastao u tradicionalni događaj, kako bi građanima Vinkovaca podarili adventski ugođaj kakav ovaj grad zaslužuje”, rekla je ravnateljica Glazbene škole Josipa Runjanina Dinka Peti.

Koncertu pod nazivom “I neka bude glazba…”, u kojem su se pjevači nalazili na gimnazijskim prozorima, a orkestar na platou ispred Gimnazije, pratio je pored velikog broja građana i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

“Ovo je jedan jako lijepi događaj na koji smo svi skupa ponosni i koji nas sve uvodi u nadolazeći blagdan Božića. Kako vidimo okupio se velik broj naših sugrađana i drago mi je da su Vinkovčani prepoznali ovaj koncert kao nešto što nas sve skupa može oplemeniti i uveseliti pred božićne blagdane”, kazao je gradonačelnik Bosančić.

Učenici Glazbene škole Josipa Runjanina još jednom su svojim sugrađanima ponudili spektakl koji će se dugo pamtiti. Veliki koncert na prozorima stare vinkovačke ljepotice osim što je vrhunac adventskih događanja u tom gradu, ujedno je i najljepša moguća razglednica koju šalju u svijet. Više od 150 mladih glazbenika zaslužno je za istinsku blagdansku čaroliju jedinstvenu u Hrvatskoj i božićni ugođaj kakav se samo u Vinkovcima može doživjeti.

Oduševljenje koncertom na društvenim mrežama podijelila je i Ivana Plechinger.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja