Budi dio naše mreže

"Iako se virtualne posjete mogu tehnološki još poboljšati, virtualna stvarnost nikad ne može zamijeniti stvarnost. Muzeje mogu oživjeti samo ljudi, a da biste uživali u umjetnosti trebaju vam oči i srce”, rekao je biskup Fernando Vérgez Alzaga te najavio ponovno otvaranje muzeja u Vatikanu.

/ hk/IKA

Glavni tajnik guvernata Države Vatikanskog Grada biskup Fernando Vérgez Alzaga najavio je ponovno otvaranje muzeja u Vatikanu, prenosi Vatican News u subotu 9. svibnja.

Biskup Alzaga je potvrdio da će, uz poštivanje sigurnosnih mjera zaštite od koronavirusa koje su propisale talijanske i vatikanske zdravstvene službe, vatikanski muzeji ponovno biti otvoreni za javnost. Muzeji su bili zatvoreni za javnost od 9. ožujka, te ih se moglo samo virtualno besplatno “posjećivati”, putem njihovih službenih internetskih stranica.

Muzeje mogu oživjeti samo ljudi, a da biste uživali u umjetnosti trebaju vam oči i srce!

“Iako se virtualne posjete mogu tehnološki još poboljšati, virtualna stvarnost nikad ne može zamijeniti stvarnost. Muzeje mogu oživjeti samo ljudi, a da biste uživali u umjetnosti trebaju vam oči i srce”, rekao je biskup Fernando Vérgez Alzaga u razgovoru za Vatican News, dodavši kako upravo poduzimaju korake da zaštite zdravlje budućih posjetitelja. Primjerice, upravo se na ulazima montiraju tzv. termoskeneri za mjerenje temperature tijela posjetitelja vatikanskih muzeja.

Za sve posjetitelje vatikanskih muzeja bit će obvezno nošenje zaštitnih maski!

Dodao je da zbog zdravstvenih razloga posjetitelji neće moći ulaziti u muzeje u većim skupinama, već isključivo pojedinačno ili u manjim skupinama, te uz prethodnu rezervaciju dolaska kako bi se moglo upravljati brojem posjetitelja. Za sve posjetitelje vatikanskih muzeja bit će obvezno nošenje zaštitnih maski.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja