Budi dio naše mreže

Meksički svećenik José Luis González Santoscoy u susretu s papom Franjom pokazao je kako koristi "čudesna srca" u naviještanju radosne vijesti Evanđelja.

/ hk

Portal Aleteia prenosi vijest o neobičnom susretu koji se dogodio u Domu Svete Marte gdje Papa Franjo živi. Inspiriran svetim Ivanom Boscom, koji se u propovijedanju djeci i mladima koristio magičnim trikovima, meksički svećenik José Luis González Santoscoy iz nadbiskupije Guadalajara (Meksiko) izveo je magični trik tijekom posjeta papi Franji kako bi pokazao da se na kreativan način može propovijedati Božja ljubav.

Susret sa Svetim Ocem održao se ranije ovoga mjeseca, a njihov razgovor na španjolskom jeziku je zabilježen i objavljen na Facebook stranici meksičkoga svećenika.

José Luis González Santoscoy / Foto: Facebook

Papa Franjo slijedio je upute i odgovarao na pitanja vlč. Gonzáleza. Čarobni trik započeo je s dvama papirnatim srcima – jednim za Papu i jednim za sebe. Zatim je upitao Svetog Oca nekoliko pitanja koja su pomogla kako bi se poslala poruka magičnog trika.

“Što može slomiti ljudsko srce?”, pitao je svećenik mađioničar. “Ono što ga osuđuje na smrt su mržnja, zavist i ogovaranje”, odgovorio je Papa. Sa svakim su odgovorom kidali dijelove papirnatih srca.

“Isus želi obnoviti naša srca milošću i molitvom”, objasnio je vlč. González.

Upitavši Svetog Oca što liječi i obnavlja ljudsko srce, Papa je odgovorio: “Poniznost, služenje i dopuštanje Isusu da nas vidi kakvi jesmo”, te nadodao: “i Duh Sveti”. Vlč. González je zatim rekao: “On savija naša ranjena srca u malu kuglu koju potom ispravlja kako bi nam otkrio niz iscjeljenih srdaca”.

Isus želi obnoviti naša srca milošću i molitvom.

Papa Franjo više je puta poticao vjernike da budu kreativni, radosni i srdačni u evangelizaciji. U programatskom dokumentu svoga pontifikata napisao je: “Isus može probiti suhoparne kategorije s kojima ga želimo ograničiti. On nas neprestano zadivljuje svojim božanskim stvaralaštvom” (apostolska pobudnica Radost evanđelja).

“Milosrđe, kreativnost i nada potiču rast u našem životu”, rekao je papa Franjo u posinodskoj apostolskoj pobudnici “Christus Vivit”. Ova pobudnica, namijenjena mladima i cijelome Božjem narodu, objavljena je u ožujku 2019.

Pogledajte cijeli video na španjolskome jeziku:

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja