Budi dio naše mreže

Na Facebook stranici Splitsko-makarske nadbiskupije objavljen je video s opće audijencije koja je održana 18. ožujka u vremenu kada je od opasnosti zaraze fizička blizina postala prvi puta otežana.

/ dz

Naš nam je Bog blizak i traži od nas da budemo bliski jedni s drugima, a u vrijeme pandemije, kada je zbog opasnosti od zaraze fizička blizina otežana, možemo u sebi ponovo probuditi osjećaj međusobne bliskosti koja se može očitovati na više načina – kroz molitvu i pomaganje!, kazao je Papa Franjo ovog proljeća, 18. ožujka na svetoj misi u Domu Svete Marte, u razdoblju kada smo iskusili prvi strogi lockdown. Poziv na veću bliskost u kriznim vremenima i dalje je aktualan, prenosi Facebook stranica Splitsko-makarske nadbiskupije.

“Blizina Boga čini poniznim. On se ponizio da bi bio s nama, da bi hodao uz nas, da bi nam pomogao. Naš Bog je blizu i traži od nas da budemo bliski jedni s drugima i da se ne udaljavamo jedni od drugih. I u ovom trenutku krize, pandemije koju proživljavamo, ova bliskost treba se još više očitovati, mora se još više vidjeti.

Možda ne možemo ostvariti fizičku bliskost zbog straha od zaraze, ali možemo u sebi ponovno probuditi stav bliskosti među nama pomoću molitve i pomaganja.

Puno je načina bliskosti! Zašto moramo biti bliski jedni s drugima? Jer je naš Bog blizak i želi nas pratiti kroz život. On je Bog blizine, stoga mi nismo izolirane osobe. Jedni smo uz druge jer baština koju smo primili od Gospodina je blizina.

U videu su korišteni kadrovi iz poruke u kojoj Papa zahvaljuje medicinskom osoblju na požrtvovnosti, a producirala ju je Argentinska biskupska konferencija.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja