Budi dio naše mreže

105-godišnja Julia Hawkins aktivna je sportašica i oborila je rekord u utrci na 100 metara na Olimpijskim igrama za seniore u Louisiani u SAD-u. Kaže da je spremna za to da se njezin život približi kraju, no i dalje je aktivna i kaže da trči milju do dvije svaki dan.

/ md

Stopetogodišnja starica, Julia Hawkins završila je utrku na 100 metara za 1 minutu i 3 sekunde, postavivši rekord na Olimpijskim igrama za seniore u Louisiani u SAD-u, prenosi Aleteia, a priču donosi CBS News.

Odlučno je trčala utrku, dok se uporno držala svoje trake unatoč oslabljenom vidu i objasnila da je osvajanje rekorda samo “kap u čaši” u usporedbi s ostatkom njena život. Hawkins je za Aleteiu govorila i o svom životu s pokojnim suprugom Murrayem Hawkinsom.

Opisujući život 1920-ih “mnogo mirnijim” s “manje gumba za pritiskanje, ali puno knjiga za čitanje”, Julia je rekla da je svog supruga upoznala na Sveučilištu Louisiana, dok je studirala. Već prvog dana mlada je žena pisala o svom budućem mužu u svom dnevniku.

Par se, zapravo vjenčao “telefonom” kada je njezin suprug bio stacioniran u Pearl Harboru tijekom Drugog svjetskog rata. Dobili su četvero djece i dijelili dugih 70 godina zajedno u braku. Julia je radila kao učiteljica.

Murray je preminuo u 95. godini, a Julia objašnjava da život sada bez njega “nije isti i da joj nije divno kao nekada”. Dok je govorila o svom mužu, mogla čuti duboka ljubav koju je ova sportašica imala prema njemu. No, najslađi trenutak došao je u trenutku, kada je opisivala njegovu smrt. Poslušajte Juliju u videu koji je priložen niže dolje i uvjerite se da je to uistinu bio najljepši kraj.

Julia kaže da je spremna za to da se njezin život približi kraju, no i dalje je aktivna i kaže da trči milju do dvije svaki dan. Možda će se sljedeće godine ponovno natjecati, ako se do tada ne vrati svom voljenom suprugu.

Video možete pogledati OVDJE na poveznici.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja