Budi dio naše mreže

U veljači ove godine papa Franjo i veliki imam Al-Azhara Ahmad al-Tayyib potpisali su Dokument o ljudskom bratstvu za mir u svijetu i zajednički život, a nedavno je ustanovljen Viši odbor za postizanje ciljeva sadržanih u Dokumentu.

/ hk

Ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice, Matteo Bruni, u jednoj je izjavi izrazio zadovoljstvo pape Franje zbog ustanovljenja Višeg odbora za postizanje ciljeva sadržanih u Dokumentu o ljudskom bratstvu za mir u svijetu i zajednički život, prenosi Vatican News.

Iako su, nažalost, zlo, mržnja i podjele često vijest, postoji skriveni ocean dobra koje raste i koje nam daje nadati se dijalogu, u uzajamnom poznavanju, i u mogućnosti za izgradnju svijeta bratstva i mira, zajedno s vjernicima drugih vjerā i sa svim muškarcima i ženama dobre volje.

Tim je riječima ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice, Matteo Bruni, prenio radost pape Franje zbog nedavnoga ustanovljenja Višeg odbora za postizanje ciljeva sadržanih u Dokumentu o ljudskom bratstvu za mir u svijetu i za zajednički život, u izjavi objavljenoj tim povodom.

Papa Franjo i veliki imam Al-Azhara Ahmad al-Tayyib / Foto: Vatican News/ANSA

Dokument su u veljači ove godine potpisali papa Franjo i veliki imam Al-Azhara Ahmad al-Tayyib, tijekom apostolskoga putovanja pape Bergoglia u Ujedinjene Arapske Emirate. Sveti Otac – stoji potom u priopćenju – ohrabruje rad Odbora za provedbu Dokumenta, zahvaljuje Ujedinjenim Arapskim Emiratima za konkretno zauzimanje u korist ljudskoga bratstva te izražava nadu da će se takve inicijative umnožiti u svijetu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja