Budi dio naše mreže

U svojim audencijama s narodom, bilježeno je nekoliko neočekivanih, ali duboko dirljivih i radosnih susreta djece i Svetog Oca.

/ ps
Možda među najdirljivijim susretima bio je onaj 16. travnja 2018., kada je jedan maleni dječak postavio pitanje papi Franji o svome ocu, prenosi Rome Reports. Dječak nije mogao izgovoriti riječi na mikrofonu te se rasplakao, stoga ga je Sveti Otac pozvao da mu šapne pitanje u uho. Uz dječakovo dopuštenje, rekao je narodu kako je dječak pitao hoće li biti u raju njegov nedavno preminuli otac, koji je cijeli život bio ateist, no ipak je krstio svu svoj djecu. Odgovor pape Franje nije samo ganuo dječaka, već i sve prisutne.
“Da bar svi možemo plakati poput Emanuelea kada imamo bol u svom srcu, koji plače zbog svoga oca te je imao hrabrosti to učiniti pred svima nama, jer ima ljubav u svome srcu za njega”, rekao je Papa.
Razgovaraj sa svojim ocem, moli za njega. Hvala ti Emanuele za tvoju hrabrost!
“Misliš li da bi Bog mogao ostaviti čovjeka poput njega daleko od sebe? Mislite li vi to?”, upitao je prisutne, koji su glasno odgovorili “Ne!”
“Bog je sigurno ponosan na tvoga oca, jer je lakše krstiti svoju djecu kada si vjernik nego kada nisi. To mu je sigurno bilo vrlo drago. Razgovaraj sa svojim ocem, moli za njega. Hvala ti Emanuele za tvoju hrabrost!” zakjučio je Papa.
Još jedan jednako dirljiv, ali i zabavan susret bio je 28. studenog 2018. kada se jedan dječak s autizmom popeo na pozornicu te se počeo igrati za vrijeme Papine generalne audiencije te ga je sasvim oduševio.
‘Jesam li ja isto tako slobodan pred Bogom?’

“Ovaj dječak ne može pričati. Nijem je, ali zna kako komunicirati. Zna se izraziti. Ima nešto što me potaknulo na misao: on je slobodan. Možda je nediscplinirana sloboda, ali je slobodan. Pomislio sam: ‘Jesam li ja isto tako slobodan pred Bogom?’ Kada je Isus rekao da moramo biti kao djeca, rekao nam je da moramo imati slobodu koju ima dijete pred svojim ocem. Mislim da je ovaj dječak danas propovijedao svima nama. Pomolimo se za milost da može progovoriti”, rekao je Papa.

Jednom drugom prilikom, jedan vrlo sretan dječak, koji je očito bio obožavatelj nogometaša Lionela Messija poput argentinskog Pape, imao je priliko provesti nekoliko trenutaka u papamobilu. Ljubav koju papa Franjo ima za djecu je vidljiva i na formalnim diplomatskim susretima, kao kada je zabavljao sina Irske ambasadorice.

Također na jednoj audienciji s obiteljima, jedan se maleni dječak pojavio pored pape Franje te je poljubio križ koji nosi oko vrata, a unatoč pokušajima zaštitara da ga vrate na mjesto, on je uporno pokušavao biti Papin pomoćnik, vodeći ljude da ga dođu upoznati. U jednom je trenutku čak i zagrlio Papu.

Ovi su prekrasni susreti slika kako djeca uvijek imaju tu moć biti oni koji jesu, bilo to u svojim domovima s obitelji ili u Vatikanu s Papom.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja