Budi dio naše mreže

Uoči Papinog posjet Bahreinu od 3. do 6. studenog, ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni dao je pregled tog 39. apostolskog putovanja, koji ima cilj, kako je rekao, osnažiti međureligijski dijalog i ohrabriti lokalne katolike, izvještava Vatican News.

/ mp

Sveti Otac idućeg tjedna ponovno posjećuje Bliski istok te će biti prvi Petrov nasljednik koji će posjetiti Bahrein.

U pregledu tog apostolskog putovanja, ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni kazao je kako će posjet imati fokus na temama „susreta“ i „ohrabrenja“ za mjesne katolike.

Sveti će Otac nazočiti zatvaranju prvog „Bahreinskog foruma za dijalog: Istok i Zapad za ljudski suživot“. Predviđeno je da će sudjelovati 200-injak vjerskih predstavnika okupljeni u cilju promicanja bratstva.

Dok se Papa susreće s vjerskim vođama, njegovo povijesno potpisivanje Dokumenta o ljudskom bratstvu 2019. u Abu Dhabiju stvorit će pozadinu za nastavak poboljšanja međureligijskih odnosa. „Posjet predstavlja dragocjen korak na putu bratstva i međureligijskog dijaloga”, rekao je Bruni.

Ravnatelj je napomenuo i da je rat – kako u Europi tako i u raznim zemljama – još jedna pozadina Papinog susreta s vjerskim vođama.

Cilj je, dodao je, nastaviti potragu za saveznicima u zajedničkoj želji za mirom u svijetu.

Kako je podsjetio ravnatelj Bruni, papu Franju je u Bahrein pozvao kralj Hamad bin Isa Al Khalifa.

Ipak, Papin posjet nije samo usmjeren na međureligijski dijalog. Kao pastir opće Crkve, papa Franjo putuje u Bahrein kako bi se susreo s katoličkom zajednicom, od kojih je većina rođena u inozemstvu.

Od otprilike 80.000 vjernika katolika, oko 1.000 katolika su građani Bahreina. Većina katolika su radnici iseljenici koji dolaze iz Indije, Filipina i Šri Lanke te iz Turske, Sirije, Libanona, Egipta i Jordana.

Od sedam Papinih susreta s javnosti tijekom posjeta Bahreinu, četiri će biti s raznim skupinama mjesne Katoličke Crkve, piše Vatican News.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja