Budi dio naše mreže

U susret Europskom plivačkom prvenstvu koje će se idućeg mjeseca održati u Rimu, predstavnici Europske plivačke federacije došli su u posjet papi Franji. Danas nam je sport potrebniji nego ikada, naglasio je Sveti Otac, kao protuteža sukobima i neprijateljstvima koje pritišću naš svijet i, nažalost, naš europski kontinent.

/ mp

Iz toga razloga, papa Franjo je prihvatio prijedlog federacije da uputi poruku svim sudionicima prvenstva – poruku koju je pročitao i na audijenciji, donosi Radio Vatikan.

Obraćajući se natjecateljima u vodenim sportovima, Papa je u poruci naglasio kako je veliki sportski događaj povlašteni trenutak susreta mladih ljudi iz različitih zemalja, a time i znak nade u bolji svijet. To posebno odgovara pozivu Rima, univerzalnoga grada, primijetio je. Grad je to otvoren svijetu, iz kojeg Crkva posvuda širi evanđelje bratstva.

Mislim da ste i vi, kao i ja, tužni jer sjena rata u Ukrajini pritišće ovo sportsko slavlje. Ali volio bih da to postane razlog da još snažnije izrazimo našu predanost svijetu bez ratova, bez mržnje među narodima, bez nuklearne prijetnje.

Trenutak slavlja i bratstva

Papina je želja da sportaši i sportašice prvenstvo dožive kao trenutak slavlja i bratstva, u spokojnoj atmosferi koja će također pomoći svakome od njih da daje najbolje od sebe.

Uvijek gledajte djecu

Na kraju obraćanja, Sveti je Otac mimo pripremljenoga govora izrazio radost delegaciji što su sa sobom ponijeli i dijete.

Prisutnost djeteta uvijek skida “etiketu” susreta, jer su slobodna, rade što žele i ako ih ostavite tu, ići će s jedne strane na drugu. Djeca… Uvijek gledajte djecu, jer ona nam pokazuju onu zonu slobode koja čini da dobro dišemo.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja