Budi dio naše mreže

"Neka Kraljica mira očuva svijet od ludila rata", zazvao je Papa na kraju opće audijencije u srijedu te potaknuo, ponajviše vjernike, da prvi dan korizme posvete molitvi za Ukrajinu. "Bog je Otac sviju nas, ne samo nekih, želi da budemo braća, a ne neprijatelji."

/ mp

“Želio bih apelirati na one koji imaju političku odgovornost, da naprave ozbiljan ispit savjesti pred Bogom, koji je Bog mira, a ne rata, Otac sviju, a ne samo nekoga, koji želi da budemo braća, a ne neprijatelji”, rekao je papa Franjo nakon kateheze na općoj audijenciji, donosi Radio Vatikan.

Molitva i post

Obraćajući se potom svima, vjernicima i onima koji ne vjeruju, Papa ih je sve potaknuo na molitvu i post.

“Isus nas je naučio da se na đavolsku bezumnost nasilja odgovara Božjim oružjem, molitvom i postom. Pozivam sve da 2. ožujka, Čistu srijedu, učinite Danom posta za mir. Posebno potičem vjernike da se toga dana intenzivno posvete molitvi i postu. Neka Kraljica mira očuva svijet od ratnoga ludila”, rekao je Papa.

Podsjetimo, Rusija je napala Ukrajinu u četvrtak, 24. veljače. Upućeni su brojni apeli za postizanje mira kao i za materijalnom pomoći za ukrajinske izbjeglice.

Hrvatski Caritas je također u petak, 25. veljače, na konferenciji za medije, u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije uputio apel za uključivanje u humanitarnu akciju za pomoć Ukrajini pogođenoj oružanim sukobom.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja