Budi dio naše mreže

Na margini sinode papa Franjo je putem videoporuke pozdravio Brazil i njegov narod, na blagdan njihove zaštitnice Gospe od Aparecide.

/ mp

Blagdan je Gospe od Aparecide koju nosim u srcu. Sjećam se toga grada i Gospe. Neka nas uvelike blagoslovi, neka bdije nad vama i nad čitavim brazilskim narodom. Molim za vas, šaljem vam svoj blagoslov i molim vas, molite za mene – rekao je papa Franjo u videoporuci koju je sa sinode poslao brazilskom narodu kako bi mu, na blagdan zaštitnice Brazila, Gospe od Aparecide, izrazio svoju naklonost. Sveti se Otac posebno spomenuo svojega posjeta Aparecidi prije deset godina, 24. srpnja 2013., kada je tijekom sudjelovanja na Svjetskom danu mladih u Riju de Janeiru odvojio vrijeme za posjet marijanskom svetištu, javlja Vatican News.

Misa u svetištu 2013. godine

Tom je prigodom papa Franjo slavio misu te u propovijedi spomenuo peto plenarno zasjedanje biskupā Latinske Amerike i Kariba u svibnju 2007. godine. To je zasjedanje bilo važan trenutak u Crkvi – napomenuo je. Doista, može se reći da je Dokument iz Aparecide nastao upravo iz spleta radova pastira i jednostavne vjere hodočasnika, pod Marijinom majčinskom zaštitom. Crkva, tražeći Krista uvijek kuca na Majčina vrata i traži: ‘Pokaži nam Isusa’. Od nje se uči pravo učeništvo. Upravo zato Crkva ide u poslanje uvijek Marijinim tragom – rekao je tada papa Franjo.

U Vatikanskim vrtovima

U ovih deset godina pontifikata papa Franjo se bezbroj puta spomenuo zaštitnice Brazila. Tako je 3. rujna 2016. inaugurirao kip Naše Gospe od Aparecide u Vatikanskim vrtovima te potaknuo vjernike da mole za najsiromašnije, odbačene, napuštene starije osobe, djecu s ulice; da štiti odbačene i stavljene u ruke izrabljivača svih vrsta; da spasi svoj narod društvenom pravednošću i ljubavlju Isusa Krista, njezina Sina.

S ljubavlju molimo, za cijeli brazilski narod, da ga ti, Majko, blagosloviš – rekao je Papa te dodao – Pronašli su ju siromašni radnici; neka ju danas nađu svi, a posebno oni koji trebaju posao, obrazovanje, oni koji su lišeni dostojanstva.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja