Budi dio naše mreže

Papa Franjo najavio je u svom obraćanju vjernicima na kraju molitve Anđeo Gospodnji u nedjelju, 23. listopada da će u utorak na Koloseju moliti za mir u Ukrajini i svijetu.

/ mp/IKA

U utorak 25. listopada poći ću na Kolosej moliti za mir u Ukrajini i svijetu, zajedno s predstavnicima kršćanskih crkava i zajednica i svjetskih religija, okupljenih u Rimu na susretu „Vapaj mira“. Pozivam vas da se u duhu pridružite ovoj velikoj molitvi Bogu: molitva je snaga mira. Molimo, nastavimo moliti za Ukrajinu, koja trpi mučeništvo, rekao je Papa.

Naime, u organizaciji Zajednice sv. Egidija u nedjelju 23. listopada otvoren je 36. svjetski susret za mir pod geslom „Vapaj mira“, koji će završiti u utorak 25. listopada u Koloseju.

Svečano otvorenje susreta bilo je u znaku rata u Ukrajini. Ljudi su se previši navikli na rat kao dio globalizacije, upozorio je između ostaloga utemeljitelj Zajednice sv. Egidija Andrea Riccardi. Istodobno je podsjetio na ulogu religija za mir – „najbolje su kad se zalažu za mir u dijalogu s drugim religijama i sa svijetom“.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja