Budi dio naše mreže

Ravnatelj Tiskovnog ureda Matteo Bruni: "Sveti Otac je prisiljen odgoditi svoje apostolsko putovanje" u Kongo i Južni Sudan zakazano za početak srpnja, "odgađanje ne znači otkazivanje". Nadbiskup Welby: "Pridružujem se žaljenju dragog brata Franje zbog odgode putovanja".

/ mp

Kako izvještava Vatican News, papa Franjo prisiljen je odgoditi svoje sljedeće putovanje u Afriku, u Demokratsku Republiku Kongo i Južni Sudan, na datum koji će biti kasnije definiran. To je jutros najavio ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni.

Brunijeve riječi

“Prihvaćajući zahtjev liječnika – izjavio je – i kako ne bi poništio rezultate terapija koljena koje su još u tijeku, Sveti Otac je sa žaljenjem prisiljen odgoditi apostolsko putovanje u Demokratsku Republiku Kongo i Južni Sudan zakazano od 2. do 7. srpnja. Novi datum će biti naknadno definiran”.

Hodočašće u Afriku uključivalo je dva zaustavljanja u Kongu, u glavnom gradu Kinshasi i u gradu Goma, te jedno u Južnom Sudanu, u glavnom gradu Jubi.

“Odgoditi ne znači otkazati”

“Odgoditi ne znači otkazati”, ponovno je pojasnio Bruni razgovarajući s novinarima. Ima rezultata fizioterapije, dodao je, ali su liječnici savjetovali Papi da ne ugrozi sve: pretjerani napori bi zapravo mogli povratiti situaciju i tako bi se izgubilo postignuto poboljšanje.

Welby: Molim za mog dragog brata Franju

U izjavi, nadbiskup Canterburyja Justin Welby, koji bi s Papom i moderatorom Opće skupštine Škotske Crkve, Iainom Greenshieldsom, zajednički pohodio Južni Sudan za “Ekumensko hodočašće mira”, kaže da je u molitvi za “dragog brata papu Franju”. “Dijelim njegovo žaljenje zbog odgađanja našeg posjeta Južnom Sudanu”, kaže Welby, “Nastavljam moliti za narod Južnog Sudana, za njihove izazove i njihove nade u mir i radujem se što ću moći učiniti povijesni posjet u jednom drugom trenutku”.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja