Budi dio naše mreže

Papa Franjo poslao je telegram sućuti u kojem je izrazio tugu zbog tragičnog incidenta u zapadnoafričkoj državi Benin u kojem je život izgubilo najmanje 35 ljudi.

/ dp

Sveti Otac duboko je ožalošćen zbog tragičnog požara u jugoistočnom Beninu u kojem je poginulo najmanje 35 ljudi, uključujući jedno dijete, piše Vatican News.

U telegramu koji je u njegovo ime poslao državni tajnik Svete stolice kardinal Pietro Parolin, Papa je rekao da se pridružuje obiteljima žrtava u žalosti.

U poruci upućenoj biskupu Aristideu Gonsallu iz Porto-Nova čija biskupija uključuje grad Sèmè Krakè u kojem se 23. rujna dogodila tragedija, Papa je rekao da “moli za počinak pokojnika, povjeravajući ih Božjem milosrđu, ali i za oporavak ozlijeđenih”.

Također, papa Franjo uputio je podršku obiteljima stradalih te zamolio Gospu “da donese snagu i utjehu svima pogođenima tragedijom”, a zazvao je i Božji blagoslov na svakog čovjeka te na cijeli beninski narod u znak utjehe.

Požar je izbio na sajmu gdje su svjedoci rekli da se istovarao benzin.

Tamošnji glavni tužitelj rekao je da je požar “prema početnoj procjeni rezultirao s 35 smrtnih slučajeva, uključujući jedno dijete.

Dodao je da je istraga otvorena kako bi se utvrdio uzrok.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja