Budi dio naše mreže

Nakon molitve Anđeoskoga pozdravljenja prošle nedjelje papa Franjo je najavio inicijativu „Učimo od dječaka i djevojčica“ koja će se održati u Dvorani Pavla VI., zahvaljujući pokroviteljstvu Dikasterija za kulturu i obrazovanje. To je način, objasnio je Sveti Otac, da se vratimo čistim osjećajima poput onih dječjih.

/ mp

Petero djece, kao predstavnici pet kontinenata, pojavili su se danas, tijekom podnevnoga nagovora, na prozoru uz papu Franju kako bi predstavili inicijativu koja će se – objasnio je Sveti Otac – održati 6. studenog poslijepodne u Dvorani Pavla VI., o temi: “Učimo od dječaka i djevojčica“, pod pokroviteljstvom Dikasterija za kulturu i obrazovanje, javlja Radio Vatikan.

“Susret je to kako bismo očitovali san svih nas: vratiti se čistim osjećajima poput onih djece. Jer tko je čist poput djeteta pripada Kraljevstvu Božjem. Djeca nas uče jasnoći odnosa, spontanom prihvaćanju stranaca i poštovanju svega stvorenog. Draga djeco i svi vi, čekam vas kako bih i ja učio od vas!”

Tu su s Papom bili 7-godišnji Pamela iz Sirije i Grigorij iz Ukrajine, ratom razorene zemlje koja je u Papinom srcu. Potom 10-godišnji Alessio iz Benina; 7-godišnji Alejandro iz Gvatemale i 9-godišnji Tomas iz Australije, kao predstavnici više od 6 tisuća dječaka i djevojčica iz raznih dijelova svijeta.

Inicijativu promiču Zajednica svetoga Egidija, Cooperativa Auxilium i Nogometni savez.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja