Budi dio naše mreže

Kao i svake godine, papa Franjo je 8. prosinca molio je pred kipom Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u blizini Španjolskih stuba u Rimu.

/ mp

Sveti je Otac posebno molio za mir u svijetu, napose u “napaćenoj” Ukrajini. Moleći se Gospi, Papa se prisjetio kako joj se nakon dvije godine vraća te je rekao: “Donosim ti zahvale i prošnje sve tvoje djece, blizu i daleko”, javlja Nedjelja.ba.

Papin glas počeo se tresti u trenutku kad je spomenuo Ukrajince te je morao zastati na 30-ak sekundi, jer nije mogao doći do glasa. Kad je nastavio molitvu, glas mu je pucao. Okupljeni, uključujući i gradonačelnika Rima Roberta Gualtierija, koji se nalazio odmah pored Pape, zapljeskali su kad su shvatili da on ne može pričati i kad su vidjeli da plače.

Papa je, prenose agencije, zaključio svoju molitvu, “gledajući u Gospu koja je bez grijeha” s nadom da možemo “i dalje vjerovati i nadati se da ljubav može pobijediti mržnju, da istina može pobijediti laž, da oprost može pobijediti uvrede, da mir može pobijediti rat!”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja