Budi dio naše mreže

Papa Franjo izjavio je 14. travnja kako ima u planu posjetiti Mongoliju, najrjeđe naseljenu suverenu državu svijeta.

/ mp

Na audijenciji sa zaposlenicima talijanske zračne kompanije ITA Airways koja posluje u papinskom zrakoplovu za njegova međunarodna putovanja, u izravnom obraćanju Papa je rekao kako će otputovati u Mongoliju nakon zakazanih putovanja u Mađarsku i Francusku u narednim mjesecima, javlja CNA. 

„Za dva tjedna, ako Bog da, krećem na svoje 41. hodočašće, tako što ću posjetiti Mađarsku. A onda će uslijediti Marseille, zatim Mongolija“, rekao je Sveti Otac, donosi Nedjelja.ba.

Apostolsko putovanje u Mongoliju učinilo bi papu Franju prvim papom koji bi posjetio ovu azijsku zemlju, koja dijeli skoro 8.000 km dugu granicu s Kinom, svojim najznačajnijim gospodarskim partnerom.

Mongolija ima populaciju od oko 1 300 katolika u zemlji s više od tri milijuna ljudi.

Prva moderna misija u Mongoliji bila je 1922. i povjerena Kongregaciji Bezgrešnog Srca Marijina. Ali pod komunističkom vlašću, vjersko izražavanje je ubrzo nakon toga potisnuto, sve do 1992. Prvi domaći svećenik u Mongoliji zaređen je tek 2016.

Prošle je godine papa Franjo najmlađim kardinalom na svijetu imenovao Talijana koji je gotovo 20 godina djelovao kao misionar u Mongoliji. Kardinal Giorgio Marengo (48), je apostolski prefekt Ulaanbaatara u Mongoliji, koji služi cijeloj zemlji.

Spomenimo kako je Papa prvi put o mogućnosti putovanja u Mongoliju progovorio u veljači na konferenciji za novinare tijekom leta na povratku iz Južnog Sudana. Rekao je tada da „postoji mogućnost da iz Marseillea odleti u Mongoliju“.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja