Budi dio naše mreže

Papa Franjo je u subotu, 17. prosinca, na svoj 86. rođendan, primio izaslanstvo Nagrade Majke Tereze, „hrabre žene koja je prošla kroz prave duhovne oluje s tamom iznutra“, ali nastavljajući moliti.

/ mp

Baština Majke Terezije uvijek je davala „poruku siromaštva, poruku bliskosti, poruku bratstva, poruku molitve“. Ovim je riječima papa Franjo pozdravio izaslanstvo Nagrade Majke Terezije, „hrabre“ žene koja je „prošla kroz prave duhovne oluje s tamom iznutra, ali nastavljajući moliti“, rekao je.

Neka vam Majka Terezija s neba pomogne živjeti siromaštvo jednostavnošću i molitvom. Tako možemo pomoći drugima, a to nije jednostavno dobročinstvo; što je dobra stvar, dobročinstvo (beneficenza) je dobra stvar, ali poganska. Kršćanin je blizina, milosrđe uz molitvu.

Trenutak s audijencije u Apostolskoj palači

Sveti je Otac odlučio na svoj 86. rođendan predati znak svoje zahvalnosti trojici ljudi koji su živjeli i žive milosrđe prema najsiromašnijima, javlja Vatican News.

Dobitnici priznanja su franjevac Hanna Jallouf koji se zauzima za siromašne u Siriji, u vrijeme neprekidnog i razornog rata, Gian Piero, poznat kao Wué, beskućnik koji svakoga dana dio prikupljene milostinje izdvaja za pomoć siromašnijima od sebe, te Silvano Pedrollo, industrijalac iz Verone koji značajan dio zarade svoje tvrtke namjenjuje pomoći i spašavanju najsiromašnijih u raznim zemljama Afrike, Indije i Latinske Amerike, gradeći škole, bunare i zdravstvene ustanove.

Izaslanstvo Nagrade Majke Terezije u audijenciji kod Svetog Oca

Rimski je biskup nagradu uručio u nazočnosti oko dvadeset sestara i dvadeset osoba koje su Misionarke ljubavi primile u svojim prenoćištima. Riječ je o maloj skulpturi Majke Terezije kao znaku zahvalnosti onima koji brinu o najmanjima.

Zajednička fotografija s Papom

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja