Budi dio naše mreže

"Takve se nesreće ne bi smjele događati", poručio je papa Franjo tužnoj majci telefonom vezano uz prometnu nesreću u kojoj je njezin sin izgubio život.

/ mp

O telefonskom pozivu izvijestila je talijanska mrežna stranica Vatican Insider 29. srpnja, donosi Aleteia. Papa je kontaktirao Talijanku 26. srpnja nakon što je primio njezino pismo.

“Halo, gospođo Cinzia? Papa Franjo je…”

Poziv je stigao s nepoznatog privatnog broja koji je već vidjela kako se pojavljuje na telefonu tijekom prethodna tri dana. Kad je napokon odgovorila, majka mladog Fabrizija Di Bitetta – koji je umro 5. listopada 2019. u prometnoj nesreći u Rimu u dobi od 21 godine – isprva je pomislila da je to dobra šala.

Međutim, Sveti Otac ju je odmah pomirio rekavši: “Svi misle da je šala kad je zovem.”

“Glas je bio njegov”, rekla je medijima.

Papa Franjo uvjeravao ju je da pred sobom ima njezino pismo i fotografiju njenog sina.

“Kako ste? A kako je Vaš suprug?”, pitao je rimski biskup.

“Razgovarali smo o Fabriziju i on mi je rekao da se ove nesreće ne bi smjele dogoditi”, rekla je Talijanka. Objasnila je kako joj se vjera uzdrmala nakon tragedije.

“Izložila sam svoju tugu Gospodinu. Uklonila sam sva raspela, ali sam se prigrlila za lik Blažene Majke jer je ona osjećala istu bol kao i ja.”

Majka preminulog sina Papi je također otkrila kako je njezin suprug izgubio vjeru.

“Utješio me je govoreći: ‘Razumijem. Normalno je da se to događa.’ S očinskom utjehom, više puta mi je ponovio kako razumije stav mog muža bez da ga osuđuje; naprotiv, razumio ga je i obrazložio njegov stav s velikom tugom koju osjeća.”

Na kraju razgovora papa Franjo rekao je da je otvoren za njenu želju da ga osobno upozna “kad to postane moguće”.

Uvjeravao ju je da će se moliti za cijelu njenu obitelj i zamolio ju je da moli i za njega, kao što to uvijek čini na kraju audijencije ili susreta.

“Papa Franjo mi je pružio radost”, istaknula je, uvjerena kako je telefonski poziv milost koju je zadobila zagovorom svog sina.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja