Budi dio naše mreže

Na kraju opće audijencije papa Franjo je podsjetio na Svjetski dan molitve za Katoličku Crkvu u Kini, koji se podudara s blagdanom Marije Pomoćnice kršćana koja se štuje u svetištu Sheshan u Šangaju. Izrazio je blizinu vjernicima u Kini poželjevši da se evanđelje naviješta u „punini i slobodi“ te ponovno potaknuo na molitvu za Ukrajinu.

/ Vatican news

Zajedno s vjernicima okupljenima na Trgu svetoga Petra na općoj audijenciji u srijedu, 24. svibnja, među kojima su bili i kapelani kineske katoličke zajednice u Italiji, papa Franjo je izrazio blizinu svim vjernicima u Kini, na Svjetski dan molitve za Katoličku Crkvu u toj zemlji. Istaknuo je i da dijeli s njima njihove radosti i nade, ali i patnje pastirâ i vjernikâ te poželio da se evanđelje naviješta u punini i slobodi.

Pozivam sve da uzdignu svoje molitve Bogu kako bi se Radosna vijest o raspetom i uskrslom Kristu naviještala u svojoj punini, ljepoti i slobodi, donoseći plodove za dobrobit Katoličke Crkve i cijeloga kineskog društva”, rekao je papa Franjo.

Blagdan Marije pomoćnice kršćana koju se časti u Sheshanu

Rimski je biskup podsjetio da se Svjetski dan molitve za katolike u Kini, koji se slavi u crkvama i svetištima u toj zemlji i u cijelom svijetu, podudara s blagdanom Blažene Djevice Marije Pomoćnice kršćana, koju se štuje i zaziva u svetištu Naše Gospe od Sheshana u Šangaju. Naime, Benedikt XVI. je, svojim proročanskim Pismom kineskim katolicima 2007. godine, izrazio želju da spomen na Gospu koju se u velikoj pobožnosti časti u šangajskom svetištu postane prigoda za katolike iz cijeloga svijeta da se sjedine u molitvi s Crkvom u Kini.

Ovom prilikom želim se spomenuti i izraziti blizinu našoj braći i sestrama u Kini, dijeleći njihove radosti i nade”, istaknuo je Papa.

Papa Franjo s kapelanima kineskih katoličkih zajednica u Italiji // Foto: Vatican news

Blizu onih koji trpe

Posebne je misli Sveti Otac uputio onima koji trpe, pastirima i vjernicima, kako bi u zajedništvu i solidarnosti opće Crkve dobili utjehu i ohrabrenje.

Molitva za Ukrajinu

Utjehu je Sveti Otac zazvao i za narod u Ukrajini, u kojoj se nastavljaju napadi, a ljudi i dalje žive u smrti i očaju. Mnogo se tamo trpi – rekao je upravljajući svoju molitvu Mariji Pomoćnici.

“Još smo uvijek svi žalosni zbog napaćene Ukrajine, toliko je tamo patnje… Nemojmo to zaboraviti. Molimo Mariju Pomoćnicu da bude blizu ukrajinskom narodu”, kazao je papa Franjo.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja