Budi dio naše mreže

Papa Franjo je poslao pismo svojemu prethodniku u kojemu mu, povodom bratova preminuća, izražava svoju duhovnu blizinu.

/ mp

Molitvu za pokoj mons. Georga Ratzingera, brata Benedikta XVI., i molitvu za samoga Papu emeritusa, za utjehu u ovom bolnom trenutku, zajamčio je papa Franjo u pismu poslanom svojemu prethodniku povodom preminuća voljenoga brata, kojega je Joseph Ratzinger posjetio otputovavši 18. lipnja u Njemačku, unatoč napornom putovanju, kako bi ga posljednji put vidio i pozdravio, javlja Vatican News.

Bili ste toliko obzirni da ste me prvi obavijestili o preminuću Vašega voljenog brata msgr. Georga – napisao je papa Franjo Benediktu. Želim vam ponovno izraziti svoju najiskreniju sućut i duhovnu blizinu u ovom bolnom trenutku.

“Jamčim svoje molitve za pokoj duše pokojnika, kako bi ga Gospodin života, u svojoj milosrdnoj dobroti, uveo u nebesku domovinu i udijelio mu nagradu pripremljenu za vjerne služitelje evanđelja”, napisao je Papa.

“Molim i za Vas, Svetosti, zazivajući od Oca, po zagovoru Blažene Djevice Marije, potporu kršćanske nade i nježnu Božju utjehu. Uvijek sjedinjeni u prianjanju uz uskrsloga Krista, vrelo nade i mira”, napisao je papa Franjo na kraju pisma koje je potpisao uz znakovite riječi: „Sinovski i bratski“, očitujući tako naklonost i odanost koje ga vežu uz njegova prethodnika.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja