Budi dio naše mreže

Ključna riječ: benedikt-xvi

VIDEO Franjevački bogoslovi o bogatstvu teološke misli Benedikta XVI.

Bogoslovi Hercegovačke franjevačke provincije na svojoj internetskoj stranici fra3.net pokrenuli su novi projekt. U nekoliko video priloga osvrtat će se na trag koji je papa Benedikt XVI. ostavio u povijesti Crkve, ali osobito na bogatstvo njegove teološke misli. Prvi prilog pripremio je fra Serđo Ćavar.

Fra Goran Azinović o crkvenim naučiteljima

Crkveni naučitelji pomažu približiti Kristov nauk, Crkveni nauk. To znači kao da Crkva kaže da kod tih crkvenih naučitelja možeš ispravno i jednostavno pronaći onaj nauk koji je Krist naučavao.

U nadi smo spašeni

Naša nada ne smije biti individualistička. Naprotiv, naš prioritet mora biti dostojanstvo i briga za tijelo i dušu svakog pojedinca.

Posebna ponuda u knjižarama Verbum: 'Upoznajte misao Benedikta XVI.'

Zahvalni za sve ono što nam je Benedikt XVI. podario i u želji da se njegova velika ostavština približi što širem krugu ljudi u svim knjižarama Verbum i na web knjižari verbum.hr vrijedit će posebni uvjeti za sva djela Benedikta XVI. i to u periodu od 2. do 14. siječnja 2023. godine.

Vlč. Krunoslav Kolar: Bog mi je po tebi dao odgovore na mnoga postavljena pitanja

"Bog mi je po tebi dao odgovore na mnoga postavljena pitanja i radostan sam što imam priliku i nadalje učiti od tebe jer si iza sebe ostavio veliko blago argumentiranog promišljanja o pitanju smisla ljudskog života na kojeg je odgovor Bog" piše župnik Župe Rođenja Isusova na zagrebačkoj Kajzerici vlč. Krunoslav Kolar na svojoj Facebook stranici. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Nauk Benedikta XVI. o čistilištu

Nijedan čovjek nije otok, sam za sebe. Naši životi povezani su jedan s drugim, kroz nebrojene interakcije međusobno su povezani. Nitko ne živi sam. Nitko ne griješi sam. Nitko se ne spašava sam.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja